Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Κηδεία(πτώχευση)εταιρίας που τα έβαλε με τα καρτέλ.Θέση και του STOPCARTEL.

Υιοθετώ το ντοκουμέντο που ακολουθεί. Μίλησα για τα καρτέλ το 1996-1997 , το επανέφερα το 2000 ,το ξανά έθεσα το 2004,το 2005, το 2007 , το 2009 και ο Γολγοθάς συνεχίζεται , οι σωστές επιχειρήσεις εξοντώνονται , η μαφία των εναρμονισμένων πρακτικών και των καρτέλ θησαυρίζει.. Όσο για τις πολιτικές δυνάμεις της ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ασκούν καθήκοντα τροχονόμου: Στη πράξη και όχι στα λόγια ,διευθύνουν τη κυκλοφορία του παράνομου πλουτισμού, της κερδοσκοπίας και της ανομίας.

Από: ΦΛΩΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προς: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ

Θέμα: Κηδεία εταιρείας που τα έβαλε με τα καρτέλ

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι Βουλευτές

Έρχεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του Ανταγωνισμού από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Σας έχω κοινοποιήσει τις απόψεις μου στο παρελθόν και δεν θα επανέλθω.

Εις μνήμην του ελεύθερου ανταγωνισμού .που όλοι οι Υπουργοί του αρμοδίου Υπουργείου δοξάζανε (και δοξάζουνε) αλλά κανείς δεν έκανε κάτι ουσιαστικό για αυτό,

Ήδη, προ ολίγων ημερών, ύστερα από 40 χρόνια λειτουργίας καταθέσαμε εκούσια αίτηση συνδιαλλαγής με τους πιστωτές μας, άρθρο 99 πτωχευτικού κώδικα. Ένα βήμα δηλαδή πριν την πτώχευση. Προς απόλυτη χαρά του καρτέλ.

Αναρωτιέστε γιατί?

  1. Το 2001 άρχισε την δράση του το καρτέλ στο ξενόγλωσσο βιβλίο
  2. Αμέσως προσφύγαμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με γνωστοποίηση και στην συνέχεια με καταγγελία.
  3. Οι τελικές αποφάσεις βγήκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το καλοκαίρι του 2009 (8 χρόνια)
  4. Όλοι οι ανταγωνιστές του καρτέλ εξοντώθηκαν, έμειναν μόνο οι δυο τους.
  5. Τα κέρδη του καρτέλ το διάστημα της παρανομίας ήταν περίπου 100,000,000€ εκ των οποίων θα πληρώσουν πρόστιμα 20,000,000€.
  6. Όλες οι εταιρείες μέλη του καρτέλ περνάνε τα κέρδη στο εξωτερικό αφού είτε είναι ξένες εταιρείες είτε ανήκουν σε offshore εταιρείες-μετόχους.
  7. Καμία ποινική ευθύνη για κανέναν από τους φυσικούς αυτουργούς. Ούτε μια μέρα φυλάκιση.
  8. Για εμένα όμως που τους αποκάλυψα και με κατέστρεψαν η Πολιτεία θα είναι σκληρή, αφού η εταιρεία μου δεν άντεξε και θα υποστώ προσωπικά όλες τις ποινικές ευθύνες (ακάλυπτες επιταγές, χρέη στο Δημόσιο). Για εμένα που με τις ενέργειες μου και την θυσία της εταιρείας μου έφερα 20,000,000€ από πρόστιμα καμία πρόνοια. Ως και στους παρανόμους μετανάστες η Πολιτεία φρόντισε να τους καλύψει. Για αυτούς που αποκαλύπτουν ένα καρτέλ καμία προστασία....
  9. για την απίστευτη καθυστέρηση στην εξέταση της υπόθεσης (8 χρόνια) δεν έχει καταλογιστεί ευθύνη σε κανέναν δημόσιο λειτουργό.
  10. αποκαλύψαμε ότι ο δικηγόρος της βασικής εταιρείας του καρτέλ έγινε επίσημα συνέταιρος με την διευθύντρια νομικών υπηρεσιών της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά την διάρκεια της διαδικασίας εξέτασης του καρτέλ ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού, και κανείς δεν έδωσε εντολή να γίνει αμέσως έλεγχος. Η κυρία αυτή χειρίστηκε την υπόθεσή μας το 2005 και 2006 και βρήκε ότι τα παράνομα συμβόλαια του καρτέλ ηταν απολυτως νόμιμα, τα ίδια συμβόλαια για τα οποία 2 χρονια μετά (υστερα από επανεξέταση) το καρτέλ εφαγε προστιμο 15,000,000 ευρώ.
  11. τρέξαμε στα δικαστήρια, στην ευρωπαϊκή επιτροπή, παντού, τι άλλο έπρεπε να κάνουμε? Το καρτέλ έχει στρατιά από δικηγόρους που κάνουν με κομματάκια κάθε «κορόιδο» που πιστεύει ότι μπορεί να βρει το δίκιο του. Γιατί μετά από όλα αυτά να είμαι εγώ σήμερα ο «απατεώνας» που χρωστάει και αυτοί να χαίρονται για τα επιτεύγματα τους;

Αφιερώνω την άθλια κατάσταση που με οδήγησε το καρτέλ και το σύστημα που το προστατεύει (όπως και όλα τα καρτέλ που δρουν) στην «υπεύθυνη πολιτική ηγεσία».

Το πρόβλημα τώρα είναι πως οι 70 άνθρωποι που ζούσαν από την εταιρεία μας θα έχουν να φάνε. Η «υπεύθυνη» πολιτική αυτά τα αποτελέσματα έχει.

Με εκτίμηση για όλους και χωρίς καμία εκτίμηση για τους προστάτες των καρτέλ.

Γιώργος Φλωράς

Βιβλιοπωλεία Φλωράς

Δεληγιώργη 55 Αθήνα .


Έθεσα υπόψη του ''STOP CARTEL'' την καταγγελία του Γ.Φλωρά και μου απέστειλε τις απόψεις του Stop Cartel ο Γ.Κοσμόπουλος ,τις οποίες και παραθέτω:


'' Αγαπητέ Στέφανε,

Ο κύριος Φλωράς δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση.Πραγματική όμως-όπως και ολοκληρωτική καταστροφή- έχουν υποστεί απο τα κάθε είδους καρτέλ δεκάδες αξιόλογοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που δεν είχαν αλυσίδες καταστημάτων, αλλά ένα μοναδικό στις περισσότερες περιπτώσεις μαγαζί,σαν αυτό της διπλανής πόρτας.

Την καταστροφή τους επίσης δυστυχώς ενταφίασε η Επιτροπή Ανταγωνισμού και ΟΛΕΣ οι διαδοχικές πολιτικές ηγεσίες με τις γνωστές πιά σε όλους μεθοδολογίες που ωστόσο μένουν ατιμώρητες.

Στίς διαδικασίες αυτές δεν χρησιμοποίησαν ακριβούς δικηγόρους-συνεργάτες της Επιτροπής Ανταγωνισμού ευελπιστούντες πιθανό σε ευνοική μεταχείρηση που ποτέ δεν επαληθεύτηκε, ώστε να κλαίνε εκ των υστέρων προβάλοντας την προσωπική τους περίπτωση,σαν μοναχικοί καβαλάρηδες που επέλεξαν να είναι.

Αντίθετα οι δεκάδες αυτοί πραγματικοί αγωνιστές -μάρτυρες έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν συλλογικά καθημερινές μάχες ενάντια στα εγκληματικά καρτέλ, ακόμα και στα μεγάλα καρτέλ πχ των Τραπεζών με τα οποία ποτέ δεν είχαν προσωπική διένεξη η πρόβλημα,με άσημους αλλά τίμιους δικηγόρους στούς οποίους πληρώνουν μόνο τα παράβολα από το υστέρημά τους,ελέγχουν δημόσια και καθημερινά εξουσία και παρατρεχάμενους του Ανταγωνισμού χωρίς δισταγμό και με τεράστιο προσωπικό και οικογενειακό κόστος.

Χωρίς φανφάρες και προσωπικά δελτία τύπου με σεμνότητα που δεν ζητά αναγνώριση ούτε τις ώρες που κάποιοι από αυτούς άδικα φυλακίζονται για δήθεν χρέη από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ενώ συγχρόνως διακαιόνονται με τις ακυρώσεις αποφάσεων της αμαρτωλής επιτροπής. Ούτε την ώρα την τραγική που χάνουν-μέσα στις συμπληγάδες της πίεσης- την ίδια τη ζωή τους.

Δυο διαφορετικοί κόσμοι που οριοθετούν και τις ταξικές διαφορές...

Στίς κηδείες των επιχειρήσεων αυτών των πολιτών,στίς κηδείες που καθημερινά ψάλονται μέσα στα σπίτια τους,τα σπίτια της ανεργίας,της πείνας της απόγνωσης, στίς κηδείες των θυμάτων των καρτέλ που θρηνήσαμε σαν αντιμονοπωλιακή κοινότητα,ποιό κηδειόσημο αναρτήθηκε δημόσια και ποιός συστημικός πολιτικός έκλαψε τα τελευταία χρόνια αγαπητέ και σεβαστέ μας Στέφανε;

Φιλικά

Γιώργος Κοσμόπουλος

Πρόεδρος της Αντιμονοπωλιακής Ένωσης STOPCARTEL ''

Δεν υπάρχουν σχόλια: