Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Συγχαρητήρια επιστολή υπαλλήλων Δ.Ο.Υ. Τήνου

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Εμείς οι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. ΤΗΝΟΥ δ ε ν διαμαρτυρόμαστε για τίποτα, διότι πιστεύουμε ότι ο υπουργός μας, οι συνάδελφοί του και οι σύμβουλοί του ορθώς έχουν εκτιμήσει ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας έχει προκληθεί από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και δη των εφοριακών, αυτών των «αιμοβόρων κουνουπιών» που απομυζούν από τη μία το δημόσιο κορβανά και από την άλλη το αίμα του φτωχού επιχειρηματία, του ασυμβίβαστου δημοσιογράφου, του άνεργου -λόγω κρίσης- εργολάβου.

Ντροπή συνάδελφοι για τις άδικες επιθέσεις στην ηγεσία μας, διότι:
  • Ορθώς το Υπουργείο έχει εκτιμήσει ότι για τη δυσλειτουργία των υπηρεσιών δεν φταίει το απαρχαιωμένο πλέον Taxis με τις ελάχιστες δυνατότητες διασταυρώσεων, αλλά ο τεμπέλης εφοριακός που δεν μπαίνει στον κόπο να ανοίξει καμιά τριανταριά φακέλους από μόνος του για να κάνει αυτή τη δουλειά.
  • Oρθώς το Υπουργείο θα προβεί στην περικοπή των ΔΙΒΕΕΤ, διότι κανένας μας δεν εργάζεται τα απογεύματα, ως όφειλε με τέτοιους παχυλούς μισθούς, και εμείς στη Δ.Ο.Υ. Τήνου ζητούμε την περικοπή και του βασικού μισθού μας, διότι δεν εργαζόμαστε όλες τις ώρες ως εφοριακοί αλλά δραστηριοποιούμαστε σε εργάσιμες ώρες ως υπάλληλοι καθαρισμού της Δ.Ο.Υ., ελλείψει του αρμόδιου προσωπικού.
  • Ορθώς το Υπουργείο θα προβεί στην κατάργηση των Δ.Ο.Υ. και στη δημιουργία των Τ.Ο.Κ.. Οι φορολογικοί έλεγχοι, εκτός του ότι είναι πλέον ντεμοντέ, είναι επίπονοι και κουραστικοί.... Γι’ αυτό, γκρινιάρηδες συνάδελφοι, και η Διοίκηση έχει φροντίσει με τις διάφορες χαριστικές περαιώσεις επί όλων σχεδόν των φορολογικών αντικειμένων να μας απαλλάξει από το κουραστικό αυτό φορτίο. Και ύστερα εμείς οι εφοριακοί φταίμε για την υστέρηση των εσόδων;
  • Δεν φταίει το Υπουργείο μας που νομοθετεί ασταμάτητα, και συχνά με επικαλυπτόμενες διατάξεις, αλλά εμείς που δεν μπαίνουμε στον κόπο να τις μάθουμε απέξω (δια βίου μάθηση...)
  • Σίγουρα δεν είναι ευθύνη του Υπουργείου που εξακολουθεί να στελεχώνει τις Δ.Ο.Υ. με βάση το απαρχαιωμένο οργανόγραμμά του , αλλά οι προϊστάμενοι και διευθυντές που δε φροντίζουν να κατανέμουν το προσωπικό ανάλογα με τις δυνατότητές τους.
  • Δε φταίει το Υπουργείο που δεν μπορεί να ελέγξει:
  1. τα πολιτικά κόμματα για την προέλευση των εσόδων τους,
  2. Τις off shore εταιρείες
  3. τις μεγάλες εκδοτικές μονάδες και τις επιχειρήσεις των Μ.Μ.Ε.
  4. την τεράστια φοροδιαφυγή στις οικοδομές με ΕΚΚΟ στο 1/5 τουλάχιστον της πραγματικής τους αξίας
  5. τα κυκλώματα Carousel και τις απάτες με Φ.Π.Α.,
διότι είναι νόμιμη η ασυλία τους, και όπως έχουμε ακούσει σε πρότερους καιρούς «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».
  • Δεν φανταζόμαστε κανείς σας να πιστεύει ότι υπάρχει ευθύνη στο Υπουργείο μας που μετέτρεψε την ΥΠΕΔΑ σε ΣΔΟΕ και μετά σε ΥΠΕΕ και τώρα πάλι σε ΣΔΟΕ, και κάθε φορά που άλλαζε όνομα, άλλαζαν και τα κριτήρια επιλογής των ελεγκτών (πράσινα κριτήρια, γαλάζια κριτήρια, κριτήρια "εντοπιότητας" , κλπ.).
  • Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή στον κλάδο των δημοσίων έργων, των προμηθειών των νοσοκομείων ούτε χρηματισμοί ανώτερων υπαλλήλων των υπουργείων και υψηλόβαθμων στελεχών των κομμάτων. Οι όποιες μικρές ατασθαλίες βλέπουν το φως είναι κακόβουλες και έχουν σκοπό να πλήξουν την περήφανη δημόσια υγεία, τις υποδομές της χώρας και το ανεξίτηλο κύρος της πολιτικής μας ζωής.
Είμαστε βέβαιοι ότι το Υπουργείο μας δε θα υποκύψει σε ανόητες πιέσεις και θα επιμείνει στη μόνη δίκαιη πολιτική: αυτή της περικοπής των επιδομάτων μας, της κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησής των και τη μείωση των μισθών μας από 14 σε 12.. Σε ένδειξη καλής θέλησης, το Υπουργείο θα αναλάβει να μας πληρώνει το νοίκι, τα δίδακτρα των παιδιών μας, τις δόσεις των δανείων μας και τα τέλη κυκλοφορίας μας, ούτως ώστε "κακόβουλοι συνάδελφοι" να καταρριφθεί το επιχείρημά σας ότι θα ναυαγήσει ο οικογενειακός σας προϋπολογισμός.

ΟΙ ΠΑΝΕΥΤΥΧΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΤΗΝΟΥ

ΥΓ: Μετά τα σαρκαστικά χαμόγελα όμως, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, ας κοιταχτούμε και εμείς στον καθρέφτη και ας φτύσουμε τους εαυτούς μας: α) που εκλέγουμε συνέχεια τους ίδιους να μας εκπροσωπούν στα συνδικαλιστικά μας όργανα, να εμφανίζουν τις απώλειες των κεκτημένων μας ως μεγάλες επιτυχίες και μετά να αναλαμβάνουν βουλευτικά και πολιτικά αξιώματα, β) που ανεχόμαστε καθημερινά, χωρίς αντίδραση, τις ειρωνείες, τις συκοφαντίες και τα σχόλια των πολιτών για «κηφήνες», «μιζαδόρους» και «χαραμοφάηδες» εφοριακούς, στο όνομα της ευπρέπειας των δημοσίων υπαλλήλων προς τον πολίτη, και γ) που δεχόμαστε φαινόμενα διαφθοράς στον κλάδο μας και επικροτούμε την ατιμωρησία που παρέχεται από τα υπηρεσιακά μας συμβούλια?

Δεν υπάρχουν σχόλια: