Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΟΥ ΣΤΟΝ Π. ΧΑΡΙΤΟ KONTRANEWS

 

👉🏻Για το θέμα της συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία. Το βασικό ζήτημα είναι η πολιτική στάση. Οι πολίτες να πάρουν θέση και να δώσουν και αυτοί τη μάχη διότι είχαμε μια μεγάλη ήττα και στις ήττες δείχνουμε ότι είμαστε άνθρωποι μαχόμενοι που θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Πρέπει να δώσουμε άλλη κατεύθυνση και άλλη πορεία. Να μην λέμε όλοι ίδιοι είναι , να διαμορφώνουμε τις εξελίξεις. Χρειάζονται μεγάλες αποφάσεις

👉🏻Η χώρα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα και θα πρέπει να θέτουμε τα μεγάλα θέματα. Ένας από τους βασικούς λόγους της ήττας ήταν ο ετεροπροσδιορισμός στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ετεροπροσδιορισμός και όχι αυτοπροσδιορισμός της πολιτικής μας. Αντικυβερνητισμός και όχι εναλλακτική λύση.

👉🏻Στη χώρα κυρίαρχο ζήτημα είναι η αυτονομία της Πολιτικής έναντι της διαπλοκής και της επιδίωξης συμφερόντων που επιχειρούν εμπλοκή ακόμα και σε προοδευτικά κόμματα και βέβαια και σε δικτύωση με πολιτικά στελέχη.

👉🏻Η χώρα βρίσκεται σε υπερδεκαετή κρίση από τις πολιτικές επιλογές κυβερνήσεων και της ολιγαρχίας που οδήγησαν τη χώρα και τον ελληνικό λαό να απωλέσουν πλέον του 25% του εθνικού μας πλούτου, να οδηγήσουν στο εξωτερικό πάνω από 500.000 νέους, να κλείσουν 400.000 επιχειρήσεις, να οδηγήσουν το 45% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας. Είμαστε η μόνη χώρα της ΕΕ με πλούτο λιγότερο του αντίστοιχου του 2009.

👉🏻Στηρίζω κριτικά τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2012. Προσχώρησα το 2019 στη λογική να κάνουμε αλλαγές και διορθωτική πορεία. Δυστυχώς, επικράτησε το κλίμα του τιμωρητισμού και του «την επόμενη φορά θα είναι αλλιώς» και ηττήθηκε.

👉🏻Είμαι υπερ ενός αντισυστημικού κόμματος που είναι η βάση για να πάμε στα αίτια αλλά με βάση την πραγματικότητα να δίνουμε ρεαλιστικές λύσεις που θα γεννούν προσδοκία και ασφάλεια στους πολίτες.

👉🏻Χρειάζεται ηγετική ομάδα και όχι οργανωτικά στελέχη. Όχι στην υποκατάσταση της πολιτικής από οργανωτικά σχήματα. Πρώτο ζήτημα είναι η χώρα, η Οικονομία και η ελληνική κοινωνία και όχι ο αντικυβερνητισμός και η συγκέντρωση κοινωνικής δυσαρέσκειας.

👉🏻Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να είναι αριστερό κόμμα πρέπει να είναι λαϊκό κόμμα, ανοικτό σε κάθε πολίτη σε κάθε Δήμο, σε κάθε Νομό, σε κάθε κλάδο, σε κάθε Περιφέρεια. Κόμμα λαϊκό και όχι μηχανισμός, κόμμα που παίρνει πρωτοβουλίες και δημιουργεί γεγονότα.

👉🏻Δεν μπορεί να βγει πρόεδρος στην λογική των συσχετισμών. Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα οδηγήσει στην πολιτική νίκη. Μπορώ να αναλάβω την ευθύνη.

👉🏻 Μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=CypPEd6Pjgw

🤝Στέφανος Τζουμάκας, Γνώση ·Εντιμότητα ·Αξιοπιστία

#ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ #ΣΥΡΙΖΑ #SYRIZA #Τζουμάκας


Δεν υπάρχουν σχόλια: