Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Γιατί στις εκλογές κάποιος να ψηφίσει Στέφανο Τζουμάκα και τι πρωτοβουλίες θα πάρετε την επόμενη μέρα ώστε να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; reader.gr

 

Γιατί η χώρα χρειάζεται πολιτικές ηγεσίες:

Όρθιες, με πολιτικές αρχές, σε συμπαράταξη με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, που να λειτουργούν με εντιμότητα, να γνωρίζουν τα προβλήματα μέσα και έξω από τη χώρα και να μην προβαίνουν σε τυχοδιωκτισμούς που βλάπτουν τη χώρα και το δημόσιο συμφέρον και να απαξιώνουν τη πολιτική.

Πολιτική ηγεσία και όχι απλώς πολιτικό συνδικαλισμό συγκέντρωσης αντικυβερνητικής δυσαρέσκειας.

Για σχέδιο και θέσεις που αποβλέπουν σε λύσεις στη χώρα και στην ελληνική κοινωνία και δευτερευόντως στη λογική της φθοράς του αντιπάλου.

Πρώτο ζήτημα είναι η χώρα, η Οικονομία και η ελληνική κοινωνία. 

Για αυτονομία της Πολιτικής έναντι της διαπλοκής και της επιδίωξης συμφερόντων που  επιχειρούν εμπλοκή ακόμα και σε προοδευτικά κόμματα και βέβαια και σε δικτύωση με πολιτικά στελέχη, στη Βουλή, στις περιφέρειες, στα συνδικάτα, στους Δήμους.

Ήδη πρόσφατα στη Πολιτική Γραμματεία τέθηκε το θέμα ότι η διαπλοκή επεμβαίνει μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επιχειρεί χειραγώγηση στην επιλογή εκλογής Προέδρου με βάση πολλαπλές επιδιώξεις.

Διεκδικώ τη Νίκη γιατί πρέπει στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να αλλάξουμε πορεία. Οι αλλαγές δεν γίνονται με posts, δηλώσεις και περιγραφές.

Οι προοδευτικοί πολιτικοί γνωρίζουν, έχουν αρχές, οδηγούν, παίρνουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες με  τα στελέχη, τα μέλη και τους πολίτες.

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρωτίστως είναι πολιτικό.

Χρειαζόμαστε ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και διορθωτική πορεία στη λογική του Πολιτικού λαϊκού και ανοιχτού κόμματος πλειοψηφίας που παίρνει πολιτικές αποφάσεις σε κλαδικό, τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και δεν αποτελεί μόνο οργανωτικό μηχανισμό αλλά λαϊκό κόμμα που προσβλέπει σε ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών και όχι μόνο σε ιδεολογικές συσπειρώσεις. Τέλος στην υποκατάσταση της πολιτικής με οργανωτικά μέτρα.

Κόμματα χωρίς λαό είναι απλά οργανωτικά σχήματα διαμαρτυρίας.

Δημιουργία προϋποθέσεων για από κοινού δράσεις από τους εργαζόμενους σε κάθε τόπο, σε κάθε κλάδο για μαζική παρέμβαση στην ανάπτυξη κινημάτων. Για συμμετοχή της νεολαίας και των κινημάτων της παιδείας και του πολιτισμού. Με πολιτική υπόσταση των οργανώσεων και των παρατάξεων μας.

Αυτοπροσδιορισμός στην πολιτική μας φυσιογνωμία. Είμαστε η παράταξη της εναλλακτικής προοδευτικής λύσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. χειραφετεί, καθοδηγεί. Δεν απειλεί. Παίρνει θέση.

Οι δυνάμεις του συμπορεύονται ισότιμα.

Μπορώ να αναλάβω την ευθύνη.

Με γνώση, εντιμότητα και αξιοπιστία για τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη συγκρότηση μιας στρατηγικής νίκης, υπέρ της χώρας και του ελληνικού λαού.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: