Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Ιδεολογική βάση, Πολιτική Ενότητα, Κόμμα Προοδευτικής Πλειοψηφίας, εφ. ΕΠΟΧΗ

 Τι κατά τη γνώμη σας προέχει να αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη λειτουργία και την πολιτική του σε σχέση με το παρελθόν, ώστε να επανακάμψει;

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χρειάζεται καταρχάς:

·  Διανόηση: Μια σωστή λειτουργία πρέπει να είναι και μια ανανεούμενη διανόηση από προσωπικότητες σε μια διαλεκτική σχέση όχι μόνο θεωρητικών αλλά και βιωματικών αναφορών στο διεθνές γίγνεσθαι  που και άγνοιες θα αποφεύγει και θα προτρέπει σε αναλύσεις και προσεγγίσεις ολιστικού προσανατολισμού. 

·     Επαρκή Πολιτική Ηγετική Ομάδα

·    Πολιτικό Κόμμα Κοινωνίας και όχι μόνο των μελών, αντί για μηχανισμό. Η προπαγάνδα αποτυχημένων πολιτικών της ηγετικής ομάδας προς τα μέλη, οδηγεί σε αναξιοπιστία  και σε αδράνεια χωρίς πρωτοβουλίες και δημιουργία γεγονότων πολιτικού και κοινωνικού χαρακτήρα. 

Να θέσουμε ένα τέλος στην υποκατάσταση της πολιτικής με οργανωτικά μέτρα  και να λειτουργήσουμε ως Κόμμα Προοδευτικής Πλειοψηφίας και όχι των εσωκομματικών  αντιθέσεων που δείχνουν ένα κόμμα με εκφυλιστικά φαινόμενα, σε παρακμή.

Χωρίς λαό δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα, παρά μόνο οργανωτικά σχήματα.

Οι πολιτικές προτεραιότητες της ηγεσίας πρέπει να ορίζονται και να καθορίζονται με αυτοπροσδιορισμούς σε εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Πρώτα η θετική Πολιτική που δίνει κατεύθυνση, μετά οι αντιπαραθέσεις και οι συγκρούσεις. Με άμεση ανασύνταξη των δυνάμεων της αυτοδιοίκησης, της νεολαίας, των κινημάτων, των εργαζόμενων σε κάθε κλάδο και των αγροτικών οργανώσεων.

Πρώτο θέμα είναι τι επιλέγουμε εμείς. Και όχι οι απέναντι. Θέλουμε εμείς να  καθορίζουμε τις  λύσεις.

Αυτοπροσδιορισμός στην πολιτική μας φυσιογνωμία. Είμαστε η Παράταξη της Εναλλακτικής Προοδευτικής Λύσης.

Όχι στην πολιτική της ρεβάνς. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χειραφετεί, καθοδηγεί. Δεν απειλεί. Παίρνει θέση.

Οι δυνάμεις του συμπορεύονται ισότιμα στη βάση αρχών, αξιών και ενός κοινού πολιτικού σχεδίου για τη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να είναι Αριστερό Κόμμα πρέπει να είναι Λαϊκό Κόμμα, ανοικτό σε κάθε πολίτη σε κάθε Δήμο, σε κάθε Νομό, σε κάθε κλάδο, σε κάθε Περιφέρεια.  Κόμμα  λαϊκό και όχι μηχανισμός.

Κόμμα που παίρνει πρωτοβουλίες και δημιουργεί γεγονότα με βάση αρχές και θέσεις σε θέματα Πολιτικά, Οικονομίας, Βιομηχανίας, Αγροτικής Παραγωγής και Νέων Τεχνολογιών, Ανεργίας και Διαβίωσης, Εκπαίδευσης, Νεολαίας και Πολιτισμού. 

Είμαστε με τις πολιτικές για τη συγκρότηση ενός νέου ρεύματος Νίκης και εναλλακτικής λύσης  για τη χώρα και για τις  προοδευτικές  και αριστερές πολιτικές.

Η συντόμευση της «βάρδιας Μητσοτάκη» είναι δική μας υπόθεση σε συνεργασία και  σε συμπόρευση με την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και των Ελληνίδων σε δημοκρατική κατεύθυνση.

Οι μηχανισμοί των μειοψηφικών αντιλήψεων και των δικτύων ηττήθηκαν και ανήκουν στο παρελθόν. Η στασιμότητα σε τέτοιες πρακτικές και πολιτικές και η λογική της μετάθεσης και αναβολής της ανασύνθεσης πολιτικών και οργάνων, εμποδίζουν τη διεύρυνση.

Η λογική του συσχετισμού των δυνάμεων έχει νόημα μόνο όταν έχει ως κατεύθυνση αλλαγές και ρεύμα νίκης και όχι στη λογική των αντίβαρων. 

Οι πλειοψηφικές επιλογές θα καθορίζουν τη πορεία μας με διορθωτική πορεία και ανασύνταξη.

Οι παρατάξεις στους μαζικούς χώρους θα αποτελούν τη μοναδική επιλογή υποστήριξης των κινημάτων.

Ενότητα εναρμονισμένη με τη συλλογικότητα. Βασική προϋπόθεση αποτελούν η Ιδεολογική βάση της ταυτότητας και των επιλογών σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο καθώς και η απαραίτητη Πολιτική Ενότητα των αγωνιστών σε κοινούς στόχους και επιδιώξεις του προοδευτικού κινήματος

Προχωράμε σε υπέρβαση με ενότητα και νέους αγώνες.

Στέφανος Τζουμάκας

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: