Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη στο δημοσιογράφο Γιάννη Στρατάκη στον Flash 96, 22/11/2011.

Δημ. Έχουμε ένα πρόβλημα. Ότι η υπόθεση Παπαδήμου κατά πολλούς διεμβολίζει τα δύο μεγάλα κόμματα. Κι αν πετύχει ακόμα χειρότερα.

---Τί υπόθεση Παπαδήμου; Τί εστί Παπαδήμος;

Δημ. Έλα ντε; Η κυβέρνηση συνεργασίας 3 κομμάτων.

---Τίποτα. Ένας τραπεζίτης είναι του διεθνούς τραπεζικού και χρηματιστηριακού κεφαλαίου. Δεν νομίζω ότι υπάρχει στον ελληνικό λαό τίποτα για να το διεμβολίσει το χρηματιστηριακό κεφάλαιο. Απλώς είναι μερικές συμμορίες των καναλαρχών οι οποίες θέλουν να στήσουν παιχνίδι. Άλλα κανάλια είναι στην παραλία και άλλα είναι στη Μεσογείων. Μιλάμε για συμμορίες.

Δημ. Ναι αλλά θα πούμε ότι 3 κόμματα τον κάλεσαν τον Παπαδήμο.

---Όχι. Τα κόμματα δυστυχώς έχουν διαβρωθεί από αυτές τις συμμορίες. Υπάρχει μία ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που είναι αγορασμένη από τους καναλάρχες και τους επιχειρηματίες και της παραλίας και της Μεσογείων και άλλων κύκλων και των καυσίμων και των μετόχων τραπεζών, οι οποίοι πρώτον οδήγησαν έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό, που όπως γνωρίζετε διαφωνώ με τη πολιτική Παπανδρέου, σε παραίτηση και στη συνέχεια αφού επιτέθηκαν με κάθε τρόπο σε λύσεις πολιτικές για τη μεταβατική κυβέρνηση, επέβαλαν τον τραπεζίτη, μέσω της άκρα δεξιάς του Καρατζαφέρη. Αυτή είναι κυβέρνηση Καρατζαφέρη.

Δημ. Γιατί το λέτε κ. Τζουμάκα;

---Διότι η ακροδεξιά, ο Καρατζαφέρης συμμάχησε με τους μετόχους των τραπεζών και τους άλλους επιχειρηματίες και επέβαλε αυτή την πολιτική.

Δημ. Μα εδώ ακούμε για εθνική προσπάθεια, για εθνική συνεννόηση…

---Αυτά είναι μεγάλα λόγια. Από τότε που έχουμε γεννηθεί ακούμε για την εθνική προσπάθεια.

Δημ. Δεν είναι όμως πολύ σοβαρές οι καταγγελίες ότι….

---Δεν είναι καταγγελίες. Είναι διαπιστώσεις, είναι γεγονότα. Δεν είναι επινόηση. Είναι βίωμα. Αυτό ζούμε.

Δημ. Άρα κατά τη δική σας άποψη, έχουμε παραδοθεί σε κάποια συμφέροντα…

---Όχι βέβαια. Κάνετε λάθος. Ορισμένοι. Και δεν παραδόθηκαν οι άνθρωποι.

Δημ. Ναι αλλά με τη λογική ότι έχουμε μία κυβέρνηση η οποία….

---Το ήθελαν. Το ήθελαν πολλοί. Έχουν συμφέροντα, έχουν τη λογική αυτή. Είναι της λογικής αυτής. Είναι του μνημονιακού συγκροτήματος. Και αυτό δεν είναι ένα δίκτυο. Και δεν υπάρχει καμία συνομωσία. Είναι μία στρατηγική του χρηματιστηριακού κεφαλαίου σε όλο τον κόσμο. Οι New York Times που ξέρετε τί είναι οι New York Times, είπαν καθαρά τα πράγματα, ότι εδώ έγινε ένα πραξικόπημα οργανωμένο στα πλαίσια ότι πρέπει να επιβάλουν μία πολιτική για το ευρώ. Δηλαδή αντί να κόψουν χρήμα στην ΕΚΤ και να φτιάξουν μία τράπεζα, όπως πολύ σωστά προτείνουν ορισμένες χώρες, για να μπορούν να δανείζονται τα κράτη μέλη της ΕΕ, αυτές οι συμμορίες, θέλουν να δανείζουν τράπεζες για να δανείζουν τις χώρες με επιτόκια υψηλά και έτσι να κερδοσκοπούν. Γιατί είπαν ορισμένοι, ότι θα σταματήσει λέει να δανείζεται η χώρα. Και τί θα κάνουν οι δανειστές; Οι δανειστές κάθε πρωί ψάχνουν ποιόν θα δανείσουν για να πάρουν επιτόκια και για να πάρουν ασφάλιστρα. Δηλαδή έχουμε ακούσει εδώ, τέτοια προπαγάνδα …γιατί και ο κόσμος δεν ξέρει και είναι τρομαγμένοι. Σου λέει τί είναι όλοι τούτοι εδώ; Τί λαίλαπα είναι αυτή που έχει πέσει πάνω μας; Τί ακρίδα;

Δημ. Ναι αλλά φαντάζομαι ότι για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να επιβληθούν κάποιες λύσεις όπως εσείς λέτε…

--- Να επιβληθούν; Ποιος το δέχεται να επιβληθούν; Δεν μας έχει επιβάλει κανένας τίποτα.

Δημ. Ε, τότε πώς έχει προέλθει ο κ. Παπαδήμος;

---Το έχουν αποδεχθεί. Ξέρετε επειδή είμαστε στο Νοέμβρη τώρα, έτσι έγινε και στην επταετία. Επιβλήθηκε η δικτατορία επειδή κάποιοι την ανέχτηκαν. Και μετά τη στείλαμε εκεί που έπρεπε.

Δημ. Την ανέχτηκαν και….

---Έτσι και τώρα ανέχονται. Ο κόσμος σου λέει δεν έχω λύση δεν ξέρω τί γίνεται, ανέχομαι. Και τώρα θα μας πείτε, υπάρχει η πολιτική σωτηρία της χώρας; Πολιτική λύση για το συμφέρον τους. Ξέρετε, πάντα η άρχουσα τάξη και η ολιγαρχία προσπαθεί να περάσει τα δικά της συμφέροντα ως τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας. Παλιά τέχνη αυτή.

Δημ. Δηλαδή κ. Τζουμάκα ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης.

---Όχι αυτά τα λένε όλοι οι συντηρητικοί άνθρωποι. Αυτά μπορεί να πας να τα ακούσεις ….

Δημ. Το πολιτικό σύστημα μπορεί να…

---Το πολιτικό σύστημα…άλλη παλιά καραμέλα αυτή. Το πολιτικό σύστημα σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες είναι το ίδιο. Παντού υπάρχει πρόεδρος της δημοκρατίας, παντού πρωθυπουργός, παντού κοινοβούλιο, παντού κόμματα.

Δημ. Τί μπορεί να γίνει λοιπόν;

--- Τί μπορεί να γίνει; Να αλλάξουμε πολιτική. Ξέρετε με πήρε μία μέρα ένας συνάδελφός σας από το Athens News, την αγγλόφωνη εφημερίδα εδώ, των Αθηνών, γιατί εγώ συμμετέχω σε μία κίνηση εδώ και δύο χρόνια κατά του μνημονίου και κατά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και μου λέει θέλετε να φύγει ο κ. Παπανδρέου; Όχι λέω, η Μέρκελ πρέπει να φύγει από το Βερολίνο. Εάν δε φύγει η ακρίδα από το Βερολίνο και αν δε φύγει και ο φιγουρατζής από το Παρίσι ο Σαρκοζί δεν μπορεί να ανασάνει η Ευρώπη. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό. Πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή λύση. Δηλαδή η ΕΚΤ θα πρέπει να γίνει όπως είναι η αμερικάνική τράπεζα. Τί έγινε στην αμερικάνικη κρίση, τι είπε ο Ομπάμα στους G20, στο πρώτο γκρουπ των 20; Τι είπε στον Πρόεδρο της Κίνας; Πρόεδρε, η χώρα μου σου χρωστάει 1 τρις δολάρια, το ξέρω αλλά εδώ όμως, έχουμε κρίση. Δεύτερον, η χώρα μου έχει 14.5 τρις δολάρια χρέος το ξέρω αλλά έχουμε κρίση. Και στην κρίση πρώτον, κόβουμε χρήμα, δεύτερον, δίνουμε σε αυτούς τους απατεώνες των τραπεζών δάνειο που προκάλεσαν την κρίση για να υπάρχει ρευστότητα και να μην στερέψουν οι αγορές. Τρίτον, δίνουμε δάνεια στις επιχειρήσεις για να ανοίξουν θέσεις εργασίας, να παράγουν προϊόντα, να διευρύνουν την παραγωγή, να κάνουν εξαγωγές, να έχουμε εισοδήματα. Τι είπε το νεοφιλελεύθερο διευθυντήριο των Βρυξελλών; Εμείς θα πάμε σε ύφεση, θα πάμε σε ανεργία, θα κόψουμε θέσεις εργασίας, θα μειώσουμε την παραγωγή, θα μειώσουμε τις εξαγωγές για να έχουμε σκληρό ευρώ. Αυτή είναι η διένεξη. Ποιο έθνος, ποια πατρίδα;

Δημ. Κατανοητές οι θέσεις σας.

---Δεν είναι θέμα θέσεων, είναι θέμα συμφερόντων και έπρεπε αν έχουμε πολιτικούς να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στις αγορές. Και στην πρόταση μας εμείς ως κίνηση λέμε επειδή τους ξέρουμε αυτούς όλους, τα golden boys της Ν. Υόρκης, της Φραγκφούρτης, του Λονδίνου ότι αυτοί διαπράττουν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας αλλά δεν υπάρχουν πολιτικοί ηγέτες για να τους συλλάβουν οι χώρες τους και να τους στείλουν στο δικαστήριο της Χάγης για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Από εκεί είναι, το ψάρι βρωμάει πρώτα από το κεφάλι. Και όχι να βγαίνουνε εδώ πέρα να λένε ότι είναι ένοχος ο μισθωτός.

Δημ. Οι απλοί πολίτες μπορούν να δώσουν λύση;

---- Οι απλοί πολίτες να τα ακούσουν όλα αυτά και να τους μαυρίσουν όλους αυτούς και να βγάλουν άλλες δυνάμεις. Υπάρχουν στην πολιτική σε κάθε χώρα άλλες δυνάμεις. Είδατε τι είπε χθες ένας φιλελεύθερος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Με ρωτούσατε για την κυβέρνηση των Αθηνών; Την είπε κυβέρνηση-μαριονέτα. Ένας φιλελεύθερος, από τον δικό τους χώρο γιατί υπάρχουν όρια και στην πολιτική.

Δημ. Να πάμε και λίγο στα εσωκομματικά. Πώς βλέπετε όλες αυτές τις μελλούμενες κουβέντες και διεργασίες;

---Το σχέδιο, δεν είναι καμιά συνομωσία, το σχέδιο αυτών των κύκλων είναι να φτιάξουν έναν ελεγχόμενο δικομματισμό. Θέλουν τώρα έναν υπάλληλο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα γίνει αυτό. Δεν θα παραδοθεί ένα σοσιαλιστικό κόμμα σε αυτές τις συμμορίες των Αθηνών. Υπάλληλο θέλουν. Και θέλουν και έναν υπάλληλο στη ΝΔ, θέλουν ένα ελεγχόμενο δικομματισμό και να φτιάξουν ένα νέο-δεξιό κόμμα με τους Παπαδημους, τους μονεταριστές, τους σοσιαλ-φιλελεύθερους και τους μνημονιακούς να υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Παλιά τέχνη αυτή. Να φτιάξουν και ένα ρυθμιστικό νέο-δεξιό κομματάκι εκεί ανάμεσα στη δεξιά και το ΠΑΣΟΚ.

Δημ. Σας υπόσχομαι ότι θα κάνουμε και μία άλλη εκπομπή με περισσότερο χρόνο και θα τα πούμε πολύ περισσότερο αλλά ο χείμαρρος τον οποίο ακούσαμε από τον κύριο Τζουμάκα, μας μεγάλωσε τον προβληματισμό. Κύριε Τζουμάκα, θα σας ευχαριστήσω πάρα πολύ.

---- Να ‘στε καλά. Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: