Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Πρωτοβουλία για τα 50 χρόνια Πολυτεχνείο

 Η Πρωτοβουλία για τα 50 χρόνια Πολυτεχνείο διαμορφώθηκε λίγο καιρό πριν από την συμπλήρωση 50 χρόνων από την εξέγερση τον Νοέμβρη του 1973.

Στόχος μας να συμβάλουμε και να συνεισφέρουμε στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και των διαχρονικών αξιών του Πολυτεχνείου και του αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία, λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία.

Καταθέσαμε λίγες μέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου και την συμπλήρωση των 50 χρόνων ένα συμβολικό κείμενο που μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει 817 υπογραφές και συνεχίζουμε.
Παράλληλα καλούμε όλους και όλες που συμμετείχαν στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και στο Πολυτεχνείο να καταθέσουν μαρτυρίες, στοιχεία, ντοκουμέντα, αλλά και να συμμετέχουν με κείμενά τους στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί από την Πρωτοβουλία.

Η ιστοσελίδα που θα περιέχει χρονολόγιο και ενημερωτικούς καταλόγους βιβλίων, αφιερωμάτων και ταινιών κ.ά. λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://50xroniapolytexneio.gr/?fbclid=IwAR180L5Y6e39iJdayUGJQko8vJeP3qO1312VITK7dtPg6o_n2RCh8rAdquI

Δεν υπάρχουν σχόλια: