Η χώρα διέρχεται κρίση οικονομική, κοινωνική και πολιτική. Ειδικότερα, η κρίση αυτή διαπερνά και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπου υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις και πολιτικές θέσεις τόσο για την κρίση όσο και για την στρατηγική εξόδου από αυτή.
Τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνέρχονται στην Εθνική Συνδιάσκεψη στις 9 και 10 Μαρτίου 2012, για την εκπόνηση και υιοθέτηση ενός προγράμματος εξόδου από την κρίση και επ’ αυτού υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.
Ταυτόχρονα, έχει δρομολογηθεί και η διαδικασία ανάδειξης ηγεσίας στην προεδρία του κινήματος.
Έχουν γνωστοποιηθεί υποψηφιότητες με θέσεις και αντιλήψεις καθώς και κριτικής αλλά και διαφορετικής προσέγγισης απόψεις και θέσεις, οι οποίες εκφράζονται όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και από φίλους, μέλη και στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ενόψει της έντασης της κρίσης και των συνεπειών της στην ελληνική κοινωνία, στην οικονομία και τη χώρα αλλά και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, θεωρούμε ότι τώρα δεν είναι η ώρα για περιχαράκωση.
Τώρα όσο ποτέ τους χρειαζόμαστε όλους καθώς και κάθε άποψη και θέση στα πλαίσια του πλουραλισμού. Χρειαζόμαστε ηθική και πολιτική στάση. Κρινόμαστε ενώπιον όλης της χώρας.
Χρειαζόμαστε μια πολιτική ενότητας και μέσα από τις διαφορές. Όχι προσχηματικής ενότητας και πολυσυλλεκτικότητας, με πρακτικές αποκλεισμών αλλά με δυνατότητα και δικαίωμα να εκφραστούν και οι διαφορετικές αλλά και οι αντίθετες πολιτικές απόψεις και θέσεις.
Οι αποκλεισμοί περιχαρακώνουν. Αποσυνθέτουν αντί να συνθέτουν, οδηγούν σε περαιτέρω απομάκρυνση τους Έλληνες πολίτες, όχι μόνο από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και από την πολιτική και τα κοινά.
Σε μια μείζονα πολιτική κρίση, όπως η σημερινή, δεν είναι αξιόπιστο το να επικαλούμεθα οργανωτικά άρθρα του καταστατικού. Χρειαζόμαστε επανασυσπείρωση και επανένταξη όλων των δυνάμεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την επόμενη μέρα και περίοδο, χωρίς κοντόφθαλμες και βραχυπρόθεσμες σκοπιμότητες.
Επομένως, παρόλες τις συνολικές ή επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να έχουμε με τις μέχρι τώρα υποψηφιότητες, θεωρούμε ότι πρέπει να ανακηρυχθούν όλοι υποψήφιοι, όπως συνέβη και στις εκλογές για την προεδρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 2007, γιατί απόψεις που εκφράζονται στην ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να αποκλείονται σε ένα δημοκρατικό και σοσιαλιστικό κίνημα.
Οφείλουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στους φίλους τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα λάβουν μέρος στη ψηφοφορία. Έχουν κρίση και θα είναι οι τελικοί κριτές για το ποια υποψηφιότητα θα υπερψηφισθεί.
Υπογράφουν:
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου