Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Στέφανος Τζουμάκας, για τον αδόκητο χαμό του δημοσιογράφου και διανοούμενου φίλου, Δ. Φύσσα

 

 

Δημήτρη Φύσσα,
Αγαπητέ φίλε και σύντροφε,

Σε θρηνούμε και θα είσαι πάντα στη μνήμη των ανθρώπων που αγωνίζονται.

Γιατί Δημήτρη τώρα; Έτσι κάνουν οι φίλοι;

Τώρα που η Ούρσουλα από το Βερολίνο έθεσε θέμα να αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ατομική βόμβα, τώρα που ο Μακρόν από τα Ηλύσια Πεδία θέλει Ευρωπαϊκό μακελειό για το Κίεβο... Δεν μας φτάνουν οι εκατόμβες των εκατομμυρίων νεκρών από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τώρα που ο ακροδεξιός Νετανιάχου συνεχίζει τη σφαγή και ο Μπάιντεν χρηματοδοτεί τη πολεμική βιομηχανία.

Τώρα που στον Προοδευτικό χώρο βασιλεύει η αβελτηρία και αποτελεί μια από τις αιτίες για την επάνοδο ενός νέου κύματος τιμωρών, ακροδεξιάς κοπής.

Γιατί και στο «οπαδιστάν» του μικροαστισμού, πάντα έχουμε και μικροτιμωρούς δήθεν αριστερούς...

Συχνά συζητούσαμε ότι οι άνθρωποι που είναι σε αδυναμία και έρχονται σε αδιέξοδα, δεν επιλέγουν μια δημιουργική και προοδευτική διέξοδο. Αυτό ήταν διαχρονικά μεταξύ των αρνητικών πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων.

Γιατί Δημήτρη, όπως λέγαμε εδώ και καιρό οι πολιτικές ηγεσίες έχουν υποκατασταθεί από ανδρείκελα της οικονομίας του τζόγου των χρηματιστηρίων, των εξοπλιστικών προγραμμάτων και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σήμερα έγινε η κηδεία και αποτέφρωση του αγαπημένου μου φίλου και συντρόφου Δημήτρη Φύσσα που έφυγε εντελώς ξαφνικά από κοντά μας.

Ένας σπάνιος άνθρωπος, διανοούμενος, δημοσιογράφος, αγωνιστής.

Πήρε μέρος στην Κατάληψη του Πολυτεχνείου το 1973. Ήταν τότε μαθητής στην Γ’ Λυκείου. Στη Μεταπολίτευση - ως φοιτητής στη Φιλοσοφική Σχολή- συνέβαλε στην οργανωμένη δράση του φοιτητικού κινήματος μέσα από την ΚΝΕ. Εργάστηκε ως φιλόλογος, έγραψε εξαιρετικά βιβλία. Αρθρογραφούσε με άποψη και εντιμότητα.

Η παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του, "Ο Μέσκουλας αποσύρεται για να πεθάνει", εκδόσεις Εστία, θα γίνει την Τρίτη 5/3/24 στις 7μμ, στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, Σκουφά 64.

Δημήτρη,
φίλε και σύντροφε,
ΔΕΝ σε αποχαιρετώ...

Με πολλή αγάπη αλλά και λύπη,
Στέφανος


Δεν υπάρχουν σχόλια: