Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

Aπόσπασμα απο συνέντευξη μου στο ράδιο 105,5

Σήμερα το πρωί ο Στέφανος Τζουμάκας μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο 105,5" και μεταξύ άλλων, επισήμανε:

«- Η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη σας;

"Η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη μας εκτός από την οικονομική πολιτική. Την εξουσία την έχει η ολιγαρχία και οι ιδιοκτήτες των media. Εγώ κάποιους κυβερνώντες μετά το '99 τους έλεγα τροχονόμους. Έχουμε νεοαποικιακές πολιτικές. Η Γερμανία θα ήθελε να κάνει την Ελλάδα και άλλες 5-6 χώρες, γερμανικές επαρχίες. Έχουμε σύγκρουση συμφερόντων."

"Το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε δύο πόδια. Το ένα πόδι είναι ο μονόδρομος που φτιάχτηκε από πολλούς προβοκάτορες όπως ο Αλμούνια, ο Γιουνκέρ και ο Τρισέ, οι οποίοι σε συνεργασία με τα δελτία των οχτώ και κάποιους συναδέλφους σας "ταλιμπάν" απειλούσαν ότι η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ. Η αδυναμία της κυβέρνησης λοιπόν είναι το αποτέλεσμα και όχι το αίτιο. Ήταν επόμενο, αφού οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις ανέχτηκαν τη μη μεταφορά πλούτου στο χρέος και στο έλλειμμα και το κλείσιμο επιχειρήσεων, δέκα λαμόγια, υπουργοί βουλευτές, διοικητές οργανισμών από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, να βάλουν το χέρι στο μέλι και να χρηματιστούν. Είναι κλεφτοκοτάδες. Τώρα ζητούν από όλο το πολιτικό φάσμα ευνομία και ευταξία. Ο κοσμάκης νομίζει ότι αν βάλουν πέντε λαμόγια στη φυλακή θα λυθεί το πρόβλημα. Αυτό είναι θέατρο μπροστά στον υπόλοιπο πλούτο. Είναι μια επιφανειακή ανάλυση για όποιον θέλει να λύσει το πρόβλημα, Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Η ολιγαρχία θα εδραιωθεί καλύτερα τώρα. "

" Η χώρα θα μπει σε ύφεση, θα κλείσουν επιχειρήσεις και θα χαθούν θέσεις εργασίας. Θα έχουμε νέα φτώχεια, παλαιόπτωχους και νεόπτωχους. Ποιος θα οδηγήσει την κούρσα; Έγινε μια βίαιη αναδιανομή πλούτου και υπήρξε πολιτική ανοχή"»

1 σχόλιο:

artemis είπε...

Σα να μιλούσαμε όλοι εμείς, που ξέρουμε τι μας γίνεται αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα πούμνε δημόσια. Και θέλει θάρρος και λεβεντιά να εκφραστεί κάποιος σαν το Στέφανο πο και γνώστης των πραγμάτων είναι και δε μασάει τα λόγια του. Απόλαυση και βάλσαμο ήταν η συνέντευξη αυτή, Στέφανε. Σ΄ευχαριστούμε που δεν "χάλασες" που παρέμεινες εντιμος και δυνατός Αρτεμις.