Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Βάσω σε αποχαιρετούμε με οδύνη...

 

 

Αποχαιρετούμε με οδύνη την πολυαγαπημένη και άξια απέραντης εκτίμησης, Βάσω. Έφυγε η αγαπημένη μας Βάσω Παπανδρέου. Η προοδευτική πολιτικός του λόγου και του αντίλογου. Μας συνέδεε μακρά φιλία και συντροφικότητα. 
 
Με κοινούς αγώνες στη Μεταπολίτευση και ιστορικές συμμαχίες στις εσωτερικές συγκρούσεις του ΠΑΣΟΚ με επιτεύγματα αλλά και με ήττες στη κοινή μας πορεία, από τη σωστή πλευρά των εξελίξεων που δικαίωσαν σε μεγάλο βαθμό το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ την πρώτη περίοδο. 
 
Ωστόσο, πολλές φορές και κόντρα στο ρεύμα με συνέπειες, με αποχωρήσεις από τις κυβερνήσεις και τα όργανα. Απέναντι σε λαθεμένες επιλογές και αυθαιρεσίες όχι μόνο του Ανδρέα και του Σημίτη αλλά και άλλων που χωρίς αρχές, οδηγούσαν σε πολιτικές ήττας, βλαπτικές για το τόπο και τις προοδευτικές δυνάμεις.
 
Η Βάσω ήταν η προοδευτική Πολιτικός που έλεγε «όχι» στον Ανδρέα και στη Μάργκαρετ Θάτσερ. Διετέλεσε Βουλευτής, Υπουργός, Επίτροπος. Διακρίθηκε και δίκαια είχε την εκτίμηση αλλά και την αγάπη όλων.
 
Ως Επίτροπος στην Ε.Ε. θεσμοθέτησε την Ευρωπαϊκή Κοινωνική Χάρτα και τον Κοινωνικό Διάλογο. Ως Υπουργός Εσωτερικών καθιέρωσε τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και τη συμμετοχή των γυναικών σε ποσοστό 33% στους συνδυασμούς των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών μετά το 2002.
 
Βάσω είσαι ανάμεσα μας, μιλάμε -πολύ συχνά- με φίλους και αντιπάλους για το ανάστημά σου και τις όμορφες στιγμές της δικαίωσης των σωστών θέσεων και επιλογών. Στη μνήμη όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων θα είσαι πάντα εξαίρετη και αλησμόνητη. 
 
Θα σε δούμε όλοι το Σάββατο στη γενέτειρα σου την Αιγιάλεια που αγαπούσες.
 
Με αγάπη Στέφανος