Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Νέα Προοδευτικη πολιτική δύναμη για την Εναλλακτική λύση στη χώρα

 


Επαναφέρω στη δημοσιότητα τη δήλωση παραίτησής μου από Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 12.11.23 και με την οποία αποχώρησα από την ΚΕ.

Στη δήλωση αυτή  κατέθετα γραπτά για όσα θα ακολουθούσαν με όρους ΠΑΡΑΚΜΗΣ. Την επαναφέρω όχι για τις προβλέψεις που επαληθεύθηκαν, όχι για τους έχοντες «ώτα μη ακουόντων» αλλά για προβληματισμό για πολίτες και όχι για οπαδούς.

Αναφέρω -μεταξύ των άλλων – τα πολλά ψέματα του γελωτοποιού  για τα  οποία οι έχοντες άγνοια ήταν  ευκολόπιστοι  και αφελείς  όπως  πχ για τις απάτες  περί δανείων με προσωπικές εγγυήσεις.

Μετά ΔΕΝ  ήλθαν οι μέλισσες  -αλλά οι ακόμα κρυπτόμενοι  – ΕΞΩΧΩΡΙΟΙ λογαριασμοί, η συνεργασία με το «πολεμικό» οργανισμό CSIS που οργανώνει εξοπλιστικά προγράμματα  και υπό την εποπτεία της CIA. Τον εν λόγω οργανισμό επισκέφθηκε και με την ιδιότητα που του έδωσαν οι επιτήδειοι, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΟΦΡΟΝΕΣ που έτρεχαν πίσω από ΜΕΟΨΗΦΙΚΕΣ  πολιτικές  μηχανισμών   και προσωπικών επιδιώξεων  και τώρα απορούν  για το διαλυτικό τους  επίτευγμα .

Δυστυχώς συνέπραξαν αφελείς και λούμπεν  σε αυτό το έκτρωμα  που αποτελεί το περίγελο της χώρας και όχι μόνο.

Χαράς ευαγγέλια για τη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  που την αποτελεί η  εγχώρια ολιγαρχία  και οι καναλάρχες και  τα σαΐνια της  κερδοσκοπίας: Στη βιομηχανία τροφίμων, στα σούπερ μάρκετ,  στο λαθρεμπόριο καυσίμων, στα καρτέλ  της αγοράς ενέργειας, στις τράπεζες και σε κάθε άλλου είδους κατάχρηση και με τη σύμπραξη της εργοδοσίας. Ο μέσος  μισθός σήμερα στην Ελλάδα οδηγεί να έχουν οι πολίτες την προτελευταία θέση στην ΕΕ σε επίπεδο αγοραστικής δύναμης.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ κυβέρνηση  του κ. Μητσοτάκη εκτελεί χρέη σχολιαστών και γραφείου ανακοινώσεων απέναντι σε μια αντιπολίτευση που επίσης αποτελεί γραφείο ανακοινώσεων για την επίτευξη της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΦΑΣΙΑΣ.

Οι νοήμονες πολίτες  περιγελούν  το καθημερινό δελφινάριο και τσίρκο  -λαϊκής απογευματινής- σε εκπομπές  των καναλιών, που επιδιώκουν  εκτός από την άνοδο της θεαματικότητας  και  τη συγκάλυψη της ασυδοσίας στην οικονομία μέσα και από την απαξίωση  και της διάλυσης μιας πολιτικής δύναμης στο προοδευτικό χώρο.

 Για την κρίση στη χώρα και την ΕΕ, η θέση μου – με κείμενα  από το 2019- είναι  για την εγκατάλειψη των ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΩΝ πρακτικών της στρατηγικής της Φθοράς των Αντιπάλων  με ομάδες, συσχετισμούς, συσπειρώσεις και αντισυσπειρώσεις καθώς και κατά των  αξιοθρήνητων μετώπων κατά  των αντιπάλων. Η θέση μου είναι -από το 2019-  στη  δημιουργία μιας Προοδευτικής ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και κοινωνικής πλειοψηφίας, σε νέα προοπτική Νίκης , με την συγκρότηση και δημιουργία νέας προοδευτικής παράταξης που να  αποτελέσει την ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ Λύση για τη Χώρα και την ΕΕ.

 

https://stefanostzoumakas.blogspot.com/2023/11/blog-post.html?m=0 

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Στέφανος Τζουμάκας Για τις πυρκαγιες στη ΒΑ Αττική

 


Οι πυρκαγιές «δεν ξεσπούν» από μόνες τους παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις. Άνθρωποι πυρπόλησαν τη Βόρειο-Ανατολική Αττική. Δεν ξέσπασαν μόνες τους οι φωτιές. Τις φωτιές τις έβαζαν πάντα και θα συνεχίζουν, είτε μεμονωμένα άτομα, είτε δίκτυα εντεταλμένων που εξυπηρετούν συμφέροντα.

Επίσης, χωρίς την ανοχή των υπηρετούντων στο τομέα πρόληψης και προστασίας των δασών δεν βάζουν φωτιές Όπως επίσης οι πυρκαγιές επεκτείνονται όταν βασίζονται μόνο στην κατάσβεση με αεροπορικά μέσα.

Για αυτό πολλές χώρες έχουν μεταφέρει την αρμοδιότητα στις Περιφέρειες και στους Δήμους με αντίστοιχη χρηματοδότηση και στελέχωση. Για να μη μένει κενός ο λόγος με το ερώτημα: «Που είναι το Κράτος».

Τις φωτιές βάζουν όσοι έχουν παράνομα κίνητρα και συμφέροντα.

Στα περιαστικά δάση της Αττικής και άλλων περιφερειών καθώς και σε νησιώτικες περιοχές τα κίνητρα κυρίως είναι: Αλλαγή χρήσης γης για οικόπεδα, ξενοδοχεία, εργοστάσια. Τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν επίσης, εταιρίες που προωθούν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά χωρίς χωροταξικό σχέδιο. Γιατί καμία Κυβέρνηση δεν το επέβαλε μέχρι τώρα. Πλήρης ασυδοσία.

Ως γνωστόν, κάθε δασική περιοχή που καίγεται λόγω εμπρησμού, κηρύσσεται σύμφωνα με το νόμο αναδασωτέα υποχρεωτικά που σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται καμία άλλη δραστηριότητα στην κηρυχθείσα αναδασωτέα περιοχή. Ως γνωστόν, όμως επίσης, άλλο κηρύσσω, άλλο εφαρμόζω. Οι Κυβερνήσεις όμως δε χρηματοδοτούν την υλοποίηση των αναδασώσεων, αφήνοντας ανοιχτή στην πράξη την αλλαγή χρήσης γης.

Τυπικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση. Στο τομέα αυτό είναι άλλοι που έχουν την εξουσία με τη διαπλοκή και εταιρίες. Έχουμε υποκατάσταση κυβερνήσεων από δίκτυα, καρτέλ και παρακρατικές δραστηριότητες.

Η αντιπολίτευση είναι για γελωτοποιούς και σχολιαστές σε εκπομπές. Καμία σχέση με την Πολιτική. Περί άλλων τυρβάζουν…
Ιστορικά οι μεγάλες αλλαγές αποτελούσαν εξέλιξη από δυνάμεις που ήταν αποφασισμένες για αλλαγή πορείας. Οι καιροί ου μενετοί…

Σ.Τ.


Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Στέφανος Τζουμάκας Στη Μέση Ανατολή η ανθρωπότητα θα βιώσει μια νέα σφαγή;

 


Οι  «σκηνοθέτες» εκ μέρους των ΗΠΑ άρχισαν να προβάλλουν μια παράσταση ότι συγκεντρώνουν δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου για την αποτροπή της σύγκρουσης

Οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και από τα λόμπι που τρέχουν και την εκλογή νέου «εντολοδόχου» από τις λέσχες χρηματοδότησης τους. 

Το Ισραήλ δεν αυθαιρετεί απλώς, ούτε μόνο δολοφονεί. Υποκαθιστά δήθεν ειρηνικές και δημοκρατικές ηγεσίες. Την ίδια στιγμή, οι ηγεσίες των Αραβικών χωρών ασχολούνται με τη χρήση και τη διανομή του πλούτου από πρόσοδο, από τα κοιτάσματα καθώς και με τους βασιλικούς τους οίκους.

Η γενοκτονία στη Γάζα ήταν η αρχή.

Κανείς από τους πέντε νικητές του Β' Παγκοσμίου πολέμου -που αποτελούν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ- δεν ζητά την άμεση σύγκληση του. 

Οι τρεις συμφωνούν σε όλα (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία). Ολημερίς, προπαγανδίζουν την νέα τους πολιτική που την αποκαλούν «Πολεμική Οικονομία».

Η Κίνα και η Ρωσία καταγγέλλουν μεν αλλά δεν θα ήθελαν να υποστούν ένα ακόμη Veto.

Κανείς δεν προτάσσει έμπρακτα την αποτροπή και την εκεχειρία από τις γεωστρατηγικές επιδιώξεις.

Ουδείς αμφισβητεί, διεθνώς ότι μυστικές υπηρεσίες του κράτους του Ισραήλ παραβίασαν την Κυριαρχία του Κράτους του Ιράν και δολοφόνησαν ηγέτη άλλης χώρας. Η εν λόγω πράξη αποτελεί διεθνές έγκλημα.

Όμως για τους «πέντε» του Σ.Α. του Ο.Η.Ε., υπάρχουν κράτη πρώτης, δεύτερης και τρίτης υπόστασης, ενώ ταυτόχρονα ακόμη και το Διεθνές δικαστήριο της Χάγης το αγνοούν μέχρι τώρα.

Την τρομοκρατία τη  καταδικάζουν μεν, αλλά χωρίς καμία πρωτοβουλία για απόδοση Δικαιοσύνης.

Η Διεθνής κοινότητα διέρχεται μεγάλη κρίση και δεν διαθέτει ηγεσίες με αρχές σε παγκόσμια, περιφερειακή και τοπική κλίμακα.

Το γεγονός αυτό αφορά και την ανυπαρξία ηγεσίας και στην ΕυρωπαϊκήΈνωση που πρωτοστατεί στο άνοιγμα πολεμικών εργοστασίων και σε προμήθειες πυραύλων.

Οι πολίτες, τα κινήματα ειρήνης μπορούμε μόνο να αποτρέψουμε τέτοιες αρνητικές εξελίξεις για την παγκόσμια κοινότητα και να επιβάλλουμε την εκεχειρία και την αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική και βιώσιμη κατεύθυνση.

Οι πρωτοβουλίες μας αφορούν στο σήμερα και το αύριο εκατομμυρίων ανθρώπων.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Ορισμένοι στην ΕΕ και τις ΗΠΑ με τυχοδιωκτικές ενέργειες, παίζουν με τη φωτιά

  


 

1. Τη πιο μαύρη είδηση μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον αποτελεί το σχέδιο για αγοραπωλησία πυραύλων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Γερμανία. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα αντίθετες δυνάμεις.

2.Την πιο τυχοδιωκτική στρατηγική του Μπαιντεν, του Μακρόν, της Ούρσουλα και άλλων- μετά το Β Παγκόσμιο πόλεμο αποτελεί- ο καταιγισμός για την ανάγκη ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

3. Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για αυτόνομη Ευρωπαϊκή Άμυνα. Το πόσο αυτόνομη τελικά θα είναι, το επιβεβαιώνει και το σημερινό δημοσίευμα που αναφέρει ότι ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ θα αγοραστούν από το Γερμανικό κράτος με στόχο τον εχθρό Πούτιν.

4.Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος παραγόντων της Γερμανίας ιστορικά και διαχρονικά θέλει:

- Τόσο τη ρεβάνς κατά της Ρωσίας γιατί ταπείνωσε την ηττημένη Γερμανία καθότι στην οροφή του κτιρίου του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο (Κτήριο σήμερα της Γερμανικής Βουλής), στρατιώτες του κόκκινου στρατού ύψωσαν την 1 Μαΐου 1945 τη κόκκινη σημαία.

- Όσο και τη μόνιμη απαίτηση «συγγνώμης» από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία καθότι τη νύχτα της 13 προς 14 Φεβρουαρίου 1945, 805 βομβαρδιστικά Αμερικάνικα και Βρετανικά αεροπλάνα επιτέθηκαν στη Δρέσδη με βόμβες και νάρκες αέρος .Ο βομβαρδισμός της Δρέσδης και το μέγεθος της καταστροφής αναγνωρίζεται ως ένα από τα εγκλήματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας στον Β' ΠΠ.

5. Ωστόσο, η μεθόδευση της οργάνωσης μιας νέας διεθνούς «αντιπαλότητας» ανάμεσα σε Δύση και αναπτυσσόμενες χώρες («Παγκόσμιος Νότος», BRICS+) είναι προφανής. Οι έμποροι όπλων και οι χρηματιστηριακοί κολοσσοί αναζητούν επενδύσεις σε πολεμικά εργοστάσια, αγοραστές και πολιτικούς κατώτερους των περιστάσεων που μιλούν για την ανάγκη ατομικών βομβών και πυραύλων.

6.Η παρακμιακή κατάσταση στο Δυτικό ημισφαίριο, η κατάπτωση της Πολιτικής με μόνιμη επωδό και εμπορικό πόλεμο και πόλεμο με όπλα -και μέσω τρίτων- απέναντι στις αναπτυσσόμενες χώρες, θέτει κάθε προοδευτικό άνθρωπο σε εγρήγορση και σε προβληματισμό.

Χρειαζόμαστε χθες πολιτικές δυνάμεις και κοινωνικά κινήματα για την Ειρήνη, την εκεχειρία και την αποτροπή μιας νέας δοκιμασίας της ανθρωπότητας.

Σ.Τ.

>>Ο επικεφαλής ωστόσο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ρολφ Μούτσενιχ εξέφρασε επίσης στον όμιλο Funke την ανησυχία του για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με την Ρωσία. «Πρέπει να βελτιώσουμε την αμυντική μας ικανότητα λόγω της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, αλλά δεν πρέπει να αγνοήσουμε τους κινδύνους αυτής της ανάπτυξης. Οι πύραυλοι έχουν πολύ σύντομο χρόνο προειδοποίησης και ανοίγουν νέες τεχνολογικές δυνατότητες. Ο κίνδυνος ακούσιας στρατιωτικής κλιμάκωσης είναι σημαντικός. Ακόμη και χωρίς τα νέα συστήματα, το ΝΑΤΟ έχει μια ολοκληρωμένη, βαθμιαία ικανότητα αποτροπής. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Γερμανία πρέπει να τοποθετεί από μόνη της τέτοια συστήματα», δήλωσε ο κ. Μούτσενιχ και πρόσθεσε ότι κατά το παρελθόν υπήρχε διαφορετική αντίληψη σχετικά με τον επιμερισμό των βαρών μεταξύ των συμμάχων.

Η Αναλένα Μπέρμποκ δεν βρίσκει άλλη λύση προκειμένου η Γερμανία, και η Ευρώπη γε Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ υπερασπίστηκε την επικείμενη τοποθέτηση αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Γερμανία, τονίζοντας ότι «η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν συνιστά την μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη στην Ευρώπη».

Το Κρεμλίνο «υπολογίζει ψυχρά τους φόβους των Ευρωπαίων», τονίζει η κυρία Μπέρμποκ σε συνέντευξή της στις εφημερίδες του Ομίλου Funke και προειδοποιεί ότι ο ρώσος πρόεδρος «θέλει να τρομάξει την Ευρώπη και να διχάσει τις κοινωνίες της» και είχε ήδη παραβιάσει εδώ και χρόνια τις συνθήκες αφοπλισμού και την κοινή αρχιτεκτονική ειρήνης.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διεύρυνε συνεχώς το οπλοστάσιο με το οποίο απειλεί την ελευθερία στην Ευρώπη, παραβιάζοντας τις συνθήκες αφοπλισμού». Η υπουργός Εξωτερικών τόνισε ακόμη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «πρέπει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους εταίρους μας στην Βαλτική, μεταξύ άλλων μέσω της αυξημένης αποτρεπτικής δύναμης και των όπλων μεγαλύτερου βεληνεκούς». Οτιδήποτε άλλο, τόνισε η Αναλένα Μπέρμποκ, «θα ήταν αφελές μπροστά σε ένα ψυχρό Κρεμλίνο».
Στο ίδιο πνεύμα έχει εκφραστεί και ο υπουργός ‘Αμυνας Μπόρις Πιστόριους, ο οποίος, μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, τόνισε πριν από λίγες ημέρες ότι πρέπει να καλυφθεί το «χάσμα δυνατοτήτων», καθώς η Ρωσία, όπως είπε, έχει πιθανότατα εδώ και καιρό εγκαταστήσει ανάλογα συστήματα στο Καλίνινγκραντ, «σε απόλυτη εμβέλεια από την Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Απαιτούνται συστήματα «τα οποία θα καθιστούν σαφές σε πιθανή ρωσική επίθεση ότι είμαστε ικανοί και έτοιμοι να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας», σημείωσε ο κ. Πιστόριους, για τους πυραύλους Tomahawk που σχεδιάζεται να εγκατασταθούν στην Γερμανία το 2026.νικότερα, να υπερασπιστούν αποτελεσματικά τον εαυτό τους.

Από το link:


https://www.news247.gr/kosmos/germania-olotaxos-pros-tin-egkatastasi-amerikanikon-piravlon-se-germaniko-edafos/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1B58OhfJ2pL_ubBHZrKW8ZfFFwJ4jkNYZcixz3cQ4AOqPGFr2NBRH_UXI_aem_HIN5ftboixjlNAaLhm1Xvw

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Συνέντευξη για τις πολιτικές εξελίξεις στο δημοσιογράφο Γ. Μελιγγώνη Attica TV

 Για την πολιτική προοπτική του Προοδευτικού κινήματος, η στρατηγική που βασίζεται σε συγκολλήσεις και συμπράξεις και την έχουν διατυπώσει ορισμένοι, είναι μειοψηφική και θα οδηγεί σε ήττες και υπάρχει ιστορικό προηγούμενο για αυτό.

Στη συνέντευξη μου στο Γ. Μελιγγώνη και το Attica TV ανέπτυξα την πολιτική στρατηγική για να διαμορφώσουμε πολιτική πλειοψηφία, ρεύμα Νίκης και την Εναλλακτική λύση που χρειάζεται η χώρα.

Στην Ελλάδα, για να αντιμετωπίσουμε τη κρίση, χρειαζόμαστε μεγάλες πρωτοβουλίες και σε εθνική κλίμακα.

Επιδιώκουμε από σήμερα τη συγκρότηση νέας προοδευτικής παράταξης με αρχές, αξίες και πολιτικές εναλλακτικής λύσης, με συλλογική προσπάθεια όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών της χώρας μας, με δημοκρατική αφύπνιση, ειλικρινή συζήτηση και συνεργασία πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας και την εδραίωση προοδευτικών εξελίξεων και επιτευγμάτων και για τη χώρα μας και για την Ευρώπη.

Διαμορφώνουμε μια νέα προοδευτική παράταξη που να μπορεί να οδηγήσει με Δημοκρατία, με κριτική και συνεργασίες σε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τον ελληνικό λαό.