Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Από το "Μένουμε Ευρώπη" της Γερμανικής Ευρώπης του Σόιμπλε, στη συνέχεια ,με άλλη μάσκα , στο Σύνταγμα,με το "Παραιτηθείτε"!




Α.  Η Κρίση είναι σε εξέλιξη. Η κρίση στρατηγικής όλων των κομμάτων του συστήματος, είναι  πανθομολογούμενη. Οι  ηθοποιοί ανεβάζουν το ίδιο έργο, σε νέα διασκευή,  σε νέα βερσιόν! Πάντα υπήρχαν και  κομπάρσοι ! Απολογητές, ρεβανσιστές και κατεργάρηδες! Ιδιαίτερα οι κατεργάρηδες!

 Η ελληνική δεξιά στην υπηρεσία  της «Γερμανικής Ευρώπης», με τα ορφανά της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας, σήμερα  στο Σύνταγμα! Από  το «Μένουμε Ευρώπη» της  Γερμανικής Ευρώπης του Σόιμπλε,  με άλλη μάσκα σήμερα, στο Σύνταγμα,με το «Παραιτηθείτε»!

Η «γερμανική Ευρώπη» είναι στη γωνία  πανευρωπαϊκά, απομονώνεται  υπέρ μιας Ευρώπης της ισοτιμίας και της δημοκρατίας και οι εγχώριοι  παρακοιμώμενοι της διαπλοκής, κάνουν ακτιβισμό υπέρ της ταχείας εφαρμογής της στρατηγικής της λιτότητας, της υποτίμησης της χώρας και της φτηνή και φτωχοποιημένης χώρας, υπέρ των εχόντων και κατεχόντων σε παρασιτικές δραστηριότητες!

 Άντε να γελάσει και το χειλάκι των Σόιμπλε, Τουσκ που με τις  ανόητες δηλώσεις τους, αβαντάρουν τα δύο  δεξιά στρατόπεδα που τάσσονται υπέρ του Brexit στη Μεγάλη Βρετανία!  Και  η  μια πλευρά  της δεξιάς υπέρ της εξόδου  υπό  τον πρώην  δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και  η άλλη,  υπό τον όχι μόνο εθνικιστή   Νάιτζελ Φάρατζ.  Παραστάσεις δίνουν, αγοράζουν δυσαρέσκεια! Και το τρίτο  στρατόπεδο της δεξιάς υπό τον Κάμερον, που πήγαινε για  μαλλί και κινδυνεύει να   απομακρυνθεί. .Οι πολίτες της γηραιάς Αλβιόνος  ξέρουν,  έχουν δίπλα τους τη Γερμανική δεξιά  που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, τόσο με τη στρατηγική αποτυχία της λιτότητας, όσο και με τη μεταναστευτική της πολιτική.

 Σε  παρόμοιες δηλώσεις, όπως των Σόιμπλε  και Τούσκ είχαν προβεί  τόσο o απερχόμενος Ολάντ, όσο και το Γιουνκερ. Μας  είχαν  βοηθήσει, πέρυσι,  με τις δηλώσεις τους,  κατά του δημοψηφίσματος. Γιατί  ταχθήκαμε  υπέρ του ΟΧΙ  στην Αθήνα. Γιατί υπάρχουν και πολίτες,  σε όλη την Ευρωπαϊκή  Ένωση, που δεν δέχονται εκβιασμούς.

 Τώρα δεν είναι  σε παράκρουση μόνο η Αμερικάνικη  δεξιά  με τον Τράμπ  που ζητάει επιστροφή των αμερικανικών κεφαλαίων  στις ΗΠΑ  και επαναφορά των δασμών! Δεν  είναι μόνο η  Βρετανική δεξιά, τριχοτομημένη  στο δημοψήφισμα .

Σε βαθειά κρίση  είναι   και   η γερμανική δεξιά , η ισπανική δεξιά,  η ελληνική δεξιά. Για να μην αναφερθώ στην ακροδεξιά  των χωρών της ομάδας Visegrad, που ζήτησαν προχθές στη Πράγα, να αποτελέσουν το πρότυπο για την επόμενη εξέλιξη στην ΕΕ. Γιατί το χρηματιστηριακό  και το τραπεζικό κεφάλαιο   είναι, ακόμα , μινώταυρος. Γιατί  η κρίση  είναι σε εξέλιξη:  Γενικευμένος Υπερ-δανεισμός,   Υπερ –παραγωγή αλλού  και   κατακόρυφη μείωση της ζήτησης  με  φτώχεια  και ανεργία και αλλού. Από-επένδυση  και  συγκέντρωση  πλούτου, αλλού. Και ακόμα δεν έχουμε  δει τα μεγάλα. Το  ποιος θα εγκατασταθεί στο Λευκό Οίκο στις 21 Γενάρη του 2017, ποιος θα σταθεί απέναντι στη Λεπέν το Μάιο του 2017,γιατί τον Όλάντ ξεχάστε τον. Η  δε  Μέρκελ , <<κούρασε> και οι  -εν δυνάμει -διάδοχοί της, τόσο ο υπουργός των Εσωτερικών, όσο και η υπουργός Αμυνας ,παρευρέθηκαν,  πριν λίγες  μέρες στη  λέσχη  Μπίλντερμπεργκ , στη Δρέσδη .Το  δε κόμμα του Χίτλερ, η << εναλλακτική>  , θα διεκδικήσει τη τρίτη θέση  στην ομοσπονδιακή βουλή το Νοέμβρη του 2017 απέναντι στη γερμανική σοσιαλδημοκρατία που, όσο συνεχίζει  αυτό το δρόμο,   θα ακολουθήσει  τη τύχη του Ολάντ .

Σε λίγες μέρες εκτός  από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος η Βρετανική δεξιά , θα μπει σε πορεία ήττας  και  για το  προοδευτικό  ηγέτη  του εργατικού κόμματος  ανοίγονται νέες προοπτικές!

Β. Για τη  ταμπακιέρα! Για το ρημαδιό που άφησαν και για  το ξέπλυμα που δεν θα δουν!

Οι   οργανωτές της   σημερινής συγκέντρωσης, ήλθαν από άλλη χώρα , δεν είδαν , δεν άκουσαν  δεν ξέρουν τίποτε  για το ρημαδιό που προκάλεσε η πολιτική που  υποστήριξαν, ψήφισαν και εφάρμοσαν οι εκπρόσωποί τους από το 2010.
Εξ αιτίας αυτής της πολιτικής:

 1.Κατέλυσαν την ισοτιμία  της  χώρας,
2.Επέβαλαν τη ρεβάνς που επιζητούσε χρόνια το εγχώριο παρασιτικό κεφάλαιο. Δηλαδή  να κυριαρχήσει η  δημοσιονομική  στρατηγική  για το έλλειμμα και το χρέος, σε βάρος της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. Είναι άλλο τα δημόσια οικονομικά και άλλο η Οικονομία .Γιατί  η χώρα είχε πρόβλημα με τη διάλυση της  παραγωγικής της βάσης και αυτοί οι τιποτόφρονες, το μετέτρεψαν  σε δήθεν πρόβλημα σταθερότητας, που επέβαλε και το Βερολίνο, με βάση τα δικά του πλεονάσματα.  Η χώρα είχε  κυρίαρχο πρόβλημα με τα νεκροταφεία των επιχειρήσεων, που έστηνε η εγχώρια παρασιτική ολιγαρχία,για να καρπούται πόρους της ΕΕ και θαλασσοδάνεια.
3 Παρέδωσαν τη  χώρα σε μια ανάλγητη νεοφιλελεύθερη πολιτική.
4. Η χώρα  έχασε  πλέον του 25% του εθνικού της πλούτου, σε δεκάδες δις ευρώ.
5.Οι πολίτες απώλεσαν περιουσίες και εισοδήματα  που ανέρχονται – με βάση τις εμπορικές αξίες -  σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.
6.Μετέτρεψαν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, σε χρέος άνω των 300δις ευρώ
7.Έβαλαν λουκέτο σε 350 χιλιάδες επιχειρήσεις.
8. Μείωσαν στο  μισό το εισόδημα  του  80% του πληθυσμού.
9.Οδήγησαν το μισό πληθυσμό της χώρας  κάτω από τα όρια της φτώχειας. 10.Έδιωξαν 200 χιλιάδες νέους επιστήμονες από τη χώρα .
11.Οδήγησαν στην ανεργία  εκατοντάδες χιλιάδες νέους .
12 Οδήγησαν εκατομμύρια πολίτες  σε ανέχεια και αδυναμία , πράγμα που αποτέλεσε και το έδαφος για την έξαρση του μίσους και την επάνοδο των νεοναζί ,στη λογική της εκδίκησης , πράγμα που ήδη ζει η ίδια η Γερμανία , η Μεγάλη Βρετανία , η Γαλλία και η Αμερική.

Έσπειραν ανέμους  και ζητάνε αμνησία   αντί της αυτοκριτικής .Αυτοκριτική  που ξεκίνησαν ακόμα  και οι γιάπηδες του ΔΝΤ  γιατί  θέλουν να ξεπλύνουν τις δικές τους αθλιότητες , εν όψει της αλλαγής προέδρου στις ΗΠΑ .Και ακόμα  συνεχίζεται  το γέλιο   για τη  πρόταση –δημοσίων σχέσεων του ΔΝΤ- για   δήθεν  περίοδο χάρητος αποπληρωμής του ελληνικού χρέους  μέχρι το 2040!

Οι κυβερνήσεις 2010-2015 αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σιωπήσουν , τις αποδίδουν στην επόμενη Κυβέρνηση  και ζητάνε μέσω  οπαδών τους, τη παραίτηση της! Ο τυχοδιωκτισμός και η γελοιότητα  μαζί!

Γ .Τι επιδιώκει –στρατηγικά-  η  συντηρητική  οικονομική   και πολιτική   κοινοπραξία 2010-2015  ,με  βασική επιλογή ,τη στρατηγική φθοράς ,καθότι  ξέρει   ότι μέχρι το τέλος του   2018 , δεν θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, στην Ελλάδα , όσες φορές και  αν  γράψει  το αντίθετο ,οποιαδήποτε  φυλλάδα.

1. Ασφαλώς  και ο εφησυχασμός των πολιτών δεν  ωφελεί τη δημοκρατική μας  παράδοση και πολύ περισσότερο την αναφαίρετη άσκηση των δικαιωμάτων μας. Η ελληνική κοινωνία έχει τάξεις κοινωνικές  και αντίστοιχα στρώματα. Έχει πολιτικές δυνάμεις  συντηρητικές  και προοδευτικές. Τι επιδιώκει   η συντηρητική κοινοπραξία και η δυνάμεις της ;
 2.Να δημιουργήσει συνθήκες  αμνησίας και  αποποίησης των ευθυνών της για τη διάλυση της χώρας και να μεταθέτει τις ευθύνες στη νέα κυβέρνηση.
3. Επέλεξε παραδοσιακά μέσα από το  παλαιοκομματικό σύστημα , που γνωστοί ηγέτες  ζητούσαν  εκλογές  από την επόμενη , χρησιμοποιούσαν δε  χιλιάδες ενδιαφερόμενους  ως τριτοκοσμικό πολιτικό προσωπικό που αναλάμβαναν να <<ρίχνουν >> τη κυβέρνηση  κάθε τρείς μέρες ,κάθε τρείς μήνες  επί τρία χρόνια , για να μη κλείσει  η τετραετία.Υπήρχαν δε και πολλοί ανόητοι που το ενστερνιζόταν , από όλα τα μορφωτικά στρώματα και από όλα τα επαγγέλματα.
 4.Αυτή είναι η λεγόμενη στρατηγική φθοράς ευνοεί τη  κοινοπραξία επειδή συμφώνησε στα μέτρα λιτότητας  και δεν μπορεί παρά να  συσπειρώνει την εκλογική πελατεία  με γενικές και αόριστες απαιτήσεις. Ειδικότερα δε, τη δεξιά πελατεία που πάντα έχει πασίγνωστες επιδιώξεις όπως: «την πάρτη μας»,  την επιστροφή στην εξουσία ,  τη δύναμη και το χρήμα .
5  Ασκεί συστηματική καιροσκοπική αγορά δυσαρέσκειας και παραπλανητική πληροφόρηση του τύπου: 60 χιλιάδες επιχειρήσεις  μετακόμισαν στη Βουλγαρία. Πρόκειται για  απάτη , καθότι  μετέφεραν επιτήδεια φοροφυγάδες, όχι την εταιρία, αλλά  τη φορολογική έδρα εκεί !
 6.Σύμπράττει χωρίς προσχήματα με καναλάρχες ,εκδότες  και άλλους ολιγάρχες σε μια ανταποδοτική βάση για όσα  από κοινού καρπώθηκαν .
7.Προβαίνει  σε φυσιολογική αξιοποίηση  κάθε ανοσίας στελεχών της κυβέρνησης.
8.Και όλα αυτά γιατί, μα γιατί ξέρει η «κοινοπραξία» ότι στις βασικές χώρες του  δυτικού  ημισφαίριου ,  όλα είναι ρευστά και οι ηγεσίες των χωρών αυτών είναι σε παρατεταμένες  προεκλογικές  εκστρατείες για την εξασφάλιση της επανεκλογής τους. Το 2018,  ο πολιτικός χάρτης δεν θα είναι ο ίδιος σε πολλές χώρες της  Ευρωζώνης Δεν ασχολείται κανείς  με τα  εν Ελλάδι παρελθόντα.
Δηλαδή, μέχρι το τέλος του 2018, δεν θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, στην Ελλάδα, όσες φορές και  αν  γράψει  το αντίθετο, οποιαδήποτε  φυλλάδα του σιναφιού του συντηρητικού μπλοκ. Και η κυβέρνηση  έχει την υποχρέωση να κλείσει έως το  τέλος του 2018 τις υποχρεώσεις έναντι των δανειστών .

Παρατήρηση:
 α)Ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Ευρώπης , μεταθέτει , τη τραπεζική ένωση , την εγγύηση των καταθέσεων  και τα ευρωομόλογα μετά το 2018, μεταθέτει τη κοινή δημοσιονομική ένωση μετά το 2018.
β) Πολλοί ηγέτες της Ε.Ε. παραπέμπουν τη συζήτηση για την  εμβάθυνση της Ένωσης μετά το 2018.
 Τέλος , συμπληρωματική στρατηγική  του συντηρητικού μπλοκ  με τη σύμπραξη , καναλαρχών  και  κλεπτοκρατών , είναι  η  διαρκής  αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, που αυτή τη περίοδο αφορά στο ποιοί  ολιγάρχες θα πάρουν τις νέες άδειες  για τα κανάλια της χειραγώγησης, μεθαύριο θα αφορά  σε κάποια άλλη επιδίωξη κ.ο.κ  Διαθέτουν εξαγορασμένους πολιτικούς για να ζητάνε: Πρωθυπουργό «κοινής αποδοχής»  και  από την υπάρχουσα βουλή  «κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης». Οι συνταγματικές εκλογές που έγιναν πριν λίγους μήνες  δεν αφορούν σε αυτό το προσωπικό που θέλουν να το ξεπλύνουν  με κάθε αντιδημοκρατικό μέσο.

 Δ.  Κριτική  και προτάσεις  για τη Παλιά ,αλλά και για τη Νέα στρατηγική της κυβέρνησης του Α. Τσίπρα.

1.
      Τη πρώτη περίοδο υποστήριξε και εφάρμοσε  μια  ιδεολογική αναμέτρηση  με τις  δυνάμεις  του νεοφιλελευθερισμού , το επαναλαμβάνω,  στο ιδεολογικό  πεδίο . Αναμέτρηση που ήταν  και πρόωρη  και χωρίς προϋποθέσεις. Την ώρα που η βασική προτεραιότητα για τη χώρα και τις προοδευτικές δυνάμεις , ήταν η πολιτική  εδραίωση  και η  λύση εντός του ευρώ, που αποτελούσε άλλωστε  και στρατηγική δέσμευση προς το εκλογικό σώμα.
Ορισμένοι ήθελαν  και θέλουν  στρατηγική  εκτροπή, στη λογική ότι το πρόβλημα της χώρας ήταν το νόμισμα.Επρόκειτο για άλλη  αφετηρία που έχει ως βάση τη διάσπαση της ΕΕ. Έτσι  προέκυψε και η διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ

2  Τη δεύτερη περίοδο η κυβέρνηση:

α) Συνέχισε-λαθεμένα- να έχει ως κυρίαρχη αναφορά  και ως ζήτημα τακτικής  το χρέος. Το χρέος έχει στρατηγικό χαρακτήρα, δεν θα υπέκυπταν οι δανειστές σε μια τέτοια απαίτηση. Άλλο απαίτηση και άλλο ρητορική. Στη ρητορική και στη μανούβρα η Ουάσινγκτον  που σωστά εμποδίζει την εξέλιξη της Γερμανικής Ευρώπης , απεδείχθη εξόχως αφερέγγυα  με τις γαλαντόμες  προτάσεις του ΔΝΤ, χωρίς αντίκρισμα και β)Συνέχισε , σε βάρος της πραγματικής οικονομίας, τη κυρίαρχη στρατηγική στο δημοσιονομικό ζήτημα , ενώ είχε τη δυνατότητα   μιας πολυμερούς δράσης  στην οικονομία που διέλυσαν οι  δυνάμεις του συντηρητικού μλπόκ.

γ)Ασφαλώς και η αναδιανομή του πλούτου  είναι βασική αναφορά των κοινωνικών πολιτικών από τις –πραγματικά και όχι κατ όνομα -προοδευτικές δυνάμεις. Ωστόσο αυτή στρατηγική είναι μετέωρη  χωρίς  το παράγειν, χωρίς οικονομία. Δεν αναζητούμε  κονδύλια προς διανομή χωρίς τη παραγωγή ,τη  συγκέντρωση και φορολόγηση  του πλούτου , ούτε αναζητούμε κονδύλια εν μέσω κρίσης για  κατασκευαστικά έργα  και όχι πρωτίστως  για επιχειρήσεις

δ)Τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος , υποτίθεται, ότι αποτελούν και ένα άλλο υπόδειγμα, δημόσιας συμπεριφοράς όπου κυριαρχεί το ΕΙΝΑΙ  και όχι το φαίνεσθαι. Όπου κυριαρχεί η ουσία και όχι  οι εντυπώσεις  και όπου τα δημόσια πρόσωπα  μιας προοδευτικής παράταξης  δεν έχουν αναφορές στα εγώ τους ,αλλά στο εμείς , που αφορά πολλούς και με ιστορικό βάθος και με ενατένιση στο μέλλον .

Παρατήρηση : Προοδευτικοί άνθρωποι , που θα πάνε σήμερα , στο συντηρητικό στρατηγικό σχεδιασμό του «παραιτηθείτε», θα το κάνουν γιατί τους εξώθησαν και τους  εξωθούν  , με τις απερίσκεπτες δηλώσεις  τους ,τις  πρακτικές  τους  και τις επιλογές τους ,κυβερνητικά στελέχη  

3.Τη τρίτη περίοδο που ήδη εγκαινίασε η κυβέρνηση.

α)Η στρατηγική  υποχρέωση της κυβέρνησης του Α.Τσίπρα, είναι να οδηγήσει τη χώρα σε προοδευτική έξοδο από τη κρίση. Κάθε επιλογή πρέπει να κατατείνει προς αυτό το μεγάλο εθνικό στόχο.

β)Καθοριστικής σημασίας είναι η πρόταξη της οικονομίας ως κυρίαρχου  θέματος  και αυτό γιατί η χώρα πρέπει  να ανακτήσει το πλούτο που έχασε  από τη  μέχρι τώρα  ασκούμενη πολιτική, από το 2010  και εντεύθεν .Και οικονομία σημαίνει  τεχνολογίες , επιχείρηση ,χωράφι , εργοστάσιο , δημιουργία , προιόντα , θέσεις εργασίας , εξαγωγές , εισοδήματα, συγκέντρωση πλούτου , βελτίωση της διαβίωσης των πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων  που τους  οδήγησαν κάτω από το όριο της φτώχειας .Άλλο δημιουργία και παραγωγή και άλλο ανάπτυξη. Ανάπτυξη είχε η χώρα και την εποχή των χρηματιστηρίων και των μεγάλων έργων . Δημιουργία , δεν είχε , παραγωγή δεν είχε .

γ)Η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, δεν εν θα κρίνει αυτό το ζήτημα την έξοδο από τη κρίση. Όπως και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, ήταν πάγιο αίτημα των προοδευτικών δυνάμεων .Ούτε  και αυτό το θέμα θα κρίνει τη πορεία προς την έξοδο από τη κρίση .Συνολικά η γενική πολιτική , δεν είναι το προνομιακό πεδίο για μια  χώρα που είναι  σε ανέχεια , σε ανεργία και ξενιτιά .Χρειαζόμαστε αίσθηση των εξελίξεων χωρίς σκηνικά και μεγαλοστομίες , στον απόηχο των αμφιθέατρων .Χρειαζόμαστε γνώση, εργατικότητα , ικανότητες , αποτελεσματικότητα και ουσία και σε βήματα και σε άλματα . Τα επαναλαμβανόμενα ότι ,δήθεν για τη κρίση, ευθύνεται κυρίως ,το πολιτικό σύστημα  δεν  αποπνέουν σοβαρότητα ,αλλά  αποτελούν  τη μόνιμη επωδό για  τη συγκάλυψη των ευθυνών των ηγεσιών για τις επιλογές τους .Το ψάρι  μυρίζει από το κεφάλι  κυρίως και όχι από την έλλειψη ρυθμίσεων .

Τέλος, χρειαζόμαστε τη συμμετοχή και τη  κινητοποίηση δυνάμεων, και κυρίως τη κουλτούρα μιας κυβέρνησης που θα δρα ως κυβέρνηση της δημοκρατικής και προοδευτικής πλειοψηφίας  ,αποφασισμένη  στη στρατηγική της εξόδου και όχι   αυτό-επιβεβαιώσεων   ορισμένων ,  με  κατασκευές στα γραφεία  με πόλους, των μεν και των δε,  με διλήμματα,   που ,ορισμένες φορές ,αποτελούν  απόρροια ανεπαρκειών πολιτικών και διαχειριστικών ,αλλά   και παρηκμασμένων  μειοψηφικών  πρακτικών .
Τα γραφεία δημοσίων σχέσεων  και  ο  βολονταρισμός   δεν μπορούν να υποκαταστήσουν   τα  ανοιχτά - διάπλατα - γραφεία των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων  και των μαχόμενων ανθρώπων.. Η άλλη εποχή και η νέα αρχή έχουν όνομα  και προσδιορισμούς: Για την έξοδο από τη κρίση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου