Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Ορισμένοι στην ΕΕ και τις ΗΠΑ με τυχοδιωκτικές ενέργειες, παίζουν με τη φωτιά

  


 

1. Τη πιο μαύρη είδηση μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον αποτελεί το σχέδιο για αγοραπωλησία πυραύλων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Γερμανία. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα αντίθετες δυνάμεις.

2.Την πιο τυχοδιωκτική στρατηγική του Μπαιντεν, του Μακρόν, της Ούρσουλα και άλλων- μετά το Β Παγκόσμιο πόλεμο αποτελεί- ο καταιγισμός για την ανάγκη ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

3. Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για αυτόνομη Ευρωπαϊκή Άμυνα. Το πόσο αυτόνομη τελικά θα είναι, το επιβεβαιώνει και το σημερινό δημοσίευμα που αναφέρει ότι ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ θα αγοραστούν από το Γερμανικό κράτος με στόχο τον εχθρό Πούτιν.

4.Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος παραγόντων της Γερμανίας ιστορικά και διαχρονικά θέλει:

- Τόσο τη ρεβάνς κατά της Ρωσίας γιατί ταπείνωσε την ηττημένη Γερμανία καθότι στην οροφή του κτιρίου του Ράιχσταγκ στο Βερολίνο (Κτήριο σήμερα της Γερμανικής Βουλής), στρατιώτες του κόκκινου στρατού ύψωσαν την 1 Μαΐου 1945 τη κόκκινη σημαία.

- Όσο και τη μόνιμη απαίτηση «συγγνώμης» από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία καθότι τη νύχτα της 13 προς 14 Φεβρουαρίου 1945, 805 βομβαρδιστικά Αμερικάνικα και Βρετανικά αεροπλάνα επιτέθηκαν στη Δρέσδη με βόμβες και νάρκες αέρος .Ο βομβαρδισμός της Δρέσδης και το μέγεθος της καταστροφής αναγνωρίζεται ως ένα από τα εγκλήματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας στον Β' ΠΠ.

5. Ωστόσο, η μεθόδευση της οργάνωσης μιας νέας διεθνούς «αντιπαλότητας» ανάμεσα σε Δύση και αναπτυσσόμενες χώρες («Παγκόσμιος Νότος», BRICS+) είναι προφανής. Οι έμποροι όπλων και οι χρηματιστηριακοί κολοσσοί αναζητούν επενδύσεις σε πολεμικά εργοστάσια, αγοραστές και πολιτικούς κατώτερους των περιστάσεων που μιλούν για την ανάγκη ατομικών βομβών και πυραύλων.

6.Η παρακμιακή κατάσταση στο Δυτικό ημισφαίριο, η κατάπτωση της Πολιτικής με μόνιμη επωδό και εμπορικό πόλεμο και πόλεμο με όπλα -και μέσω τρίτων- απέναντι στις αναπτυσσόμενες χώρες, θέτει κάθε προοδευτικό άνθρωπο σε εγρήγορση και σε προβληματισμό.

Χρειαζόμαστε χθες πολιτικές δυνάμεις και κοινωνικά κινήματα για την Ειρήνη, την εκεχειρία και την αποτροπή μιας νέας δοκιμασίας της ανθρωπότητας.

Σ.Τ.

>>Ο επικεφαλής ωστόσο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ρολφ Μούτσενιχ εξέφρασε επίσης στον όμιλο Funke την ανησυχία του για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με την Ρωσία. «Πρέπει να βελτιώσουμε την αμυντική μας ικανότητα λόγω της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, αλλά δεν πρέπει να αγνοήσουμε τους κινδύνους αυτής της ανάπτυξης. Οι πύραυλοι έχουν πολύ σύντομο χρόνο προειδοποίησης και ανοίγουν νέες τεχνολογικές δυνατότητες. Ο κίνδυνος ακούσιας στρατιωτικής κλιμάκωσης είναι σημαντικός. Ακόμη και χωρίς τα νέα συστήματα, το ΝΑΤΟ έχει μια ολοκληρωμένη, βαθμιαία ικανότητα αποτροπής. Δεν καταλαβαίνω γιατί η Γερμανία πρέπει να τοποθετεί από μόνη της τέτοια συστήματα», δήλωσε ο κ. Μούτσενιχ και πρόσθεσε ότι κατά το παρελθόν υπήρχε διαφορετική αντίληψη σχετικά με τον επιμερισμό των βαρών μεταξύ των συμμάχων.

Η Αναλένα Μπέρμποκ δεν βρίσκει άλλη λύση προκειμένου η Γερμανία, και η Ευρώπη γε Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ υπερασπίστηκε την επικείμενη τοποθέτηση αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Γερμανία, τονίζοντας ότι «η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν συνιστά την μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη στην Ευρώπη».

Το Κρεμλίνο «υπολογίζει ψυχρά τους φόβους των Ευρωπαίων», τονίζει η κυρία Μπέρμποκ σε συνέντευξή της στις εφημερίδες του Ομίλου Funke και προειδοποιεί ότι ο ρώσος πρόεδρος «θέλει να τρομάξει την Ευρώπη και να διχάσει τις κοινωνίες της» και είχε ήδη παραβιάσει εδώ και χρόνια τις συνθήκες αφοπλισμού και την κοινή αρχιτεκτονική ειρήνης.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διεύρυνε συνεχώς το οπλοστάσιο με το οποίο απειλεί την ελευθερία στην Ευρώπη, παραβιάζοντας τις συνθήκες αφοπλισμού». Η υπουργός Εξωτερικών τόνισε ακόμη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «πρέπει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους εταίρους μας στην Βαλτική, μεταξύ άλλων μέσω της αυξημένης αποτρεπτικής δύναμης και των όπλων μεγαλύτερου βεληνεκούς». Οτιδήποτε άλλο, τόνισε η Αναλένα Μπέρμποκ, «θα ήταν αφελές μπροστά σε ένα ψυχρό Κρεμλίνο».
Στο ίδιο πνεύμα έχει εκφραστεί και ο υπουργός ‘Αμυνας Μπόρις Πιστόριους, ο οποίος, μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, τόνισε πριν από λίγες ημέρες ότι πρέπει να καλυφθεί το «χάσμα δυνατοτήτων», καθώς η Ρωσία, όπως είπε, έχει πιθανότατα εδώ και καιρό εγκαταστήσει ανάλογα συστήματα στο Καλίνινγκραντ, «σε απόλυτη εμβέλεια από την Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Απαιτούνται συστήματα «τα οποία θα καθιστούν σαφές σε πιθανή ρωσική επίθεση ότι είμαστε ικανοί και έτοιμοι να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας», σημείωσε ο κ. Πιστόριους, για τους πυραύλους Tomahawk που σχεδιάζεται να εγκατασταθούν στην Γερμανία το 2026.νικότερα, να υπερασπιστούν αποτελεσματικά τον εαυτό τους.

Από το link:


https://www.news247.gr/kosmos/germania-olotaxos-pros-tin-egkatastasi-amerikanikon-piravlon-se-germaniko-edafos/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1B58OhfJ2pL_ubBHZrKW8ZfFFwJ4jkNYZcixz3cQ4AOqPGFr2NBRH_UXI_aem_HIN5ftboixjlNAaLhm1Xvw